• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

{gallery}arta_si_cultura/CentreCulturale/Fabricadepensule/casamatiacorvin/britishcouncil/{/gallery}   British Council si-a deschis o filiala in Romania inca din anul 1938. De fapt, Bucurestiul a fost unul dintre primele cinci orase din lume in care s-a deschis un birou British Council, alaturi de Atena, Alexandria, Cairo si Lisabona.

Citește mai departe: BRITISH Council

Categorie: Centre Culturale

1

 

 

 

 

 

 

Centrul Cultural Francez este o institutie a Ambasadei Frantei in Romania. În Cluj-Napoca, centrul si-a deschis portile in anul 1991.

Centrul organizeaza cursuri de limba franceza, programe culturale.

Centrul Cultural Francez din Cluj dispune de o echipă de profesori specializati in predarea limbii franceze. Cu o bogata experienta obtinuta in cadrul stagiilor de perfectionare din tară si strainatate, acestia stiu sa se adapteze cu usurinta cerintelor cursantilor.

Citește mai departe: Centrul Cultural Francez

Categorie: Centre Culturale

{gallery}arta_si_cultura/CentreCulturale/Fabricadepensule/centrulculturalgerman/{/gallery} Centrul Cultural German Cluj-Napoca a luat fiinta sub egida Societatii Culturale Romano-Germane, a carei scop este promovarea schimbului cultural intre Romania si Germania. Programul Centrului Cultural German se adreseaza tuturor celor care sunt interesati de cultura germana si europeana.

Citește mai departe: Centrul Cultural German

Categorie: Centre Culturale

imagine

 

 

 

 

 

 

Centrul Cultural Italian, inaugurat în 2002, se bazeaza pe o cooperare intre Universitatea „Babes-Bolyai" si Ambasada Italiei din Bucuresti si cuprinde o biblioteca (in principal volume de literatura, arta, istorie, geografie, culturã si civilizatie, o colectie de periodice italiene si material pe suport multimedia), o videoteca, acces la internet, sala de conferinte, sali pentru invatarea limbii italiene si dezbateri, precum si facilitati pentru alte activitati.

Citește mai departe: Centrul Cultural Italian

Categorie: Centre Culturale

Vechiul centru

 

 

 

 

 

 

Centrul de Arta si Cultura Japoneza este o institutie privata din Cluj-Napoca, ce desfasoara activitati pentru promovarea culturii nipone. Principala preocupare a Centrului consta in crearea si mentinerea unei legaturi intre cultura romaneasca si cea nipona prin formarea unei comunitati de iubitori ai culturii japoneze, indiferent de domeniul de care acestia sunt atrasi.

Citește mai departe: Centrul de Arta si Cultura Japoneza

Categorie: Centre Culturale

00006170 largePiaţa Avram Iancu nr. 1-3

Telefon: 0264-590.563

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Web: http://www.clujarm.ro

 

 

 

Citește mai departe: Cercul Militar

Categorie: Centre Culturale

{gallery}arta_si_cultura/CentreCulturale/Fabricadepensule/{/gallery}

Fabrica de Pensule este un spatiu de creatie si difuzare a artei contemporane, functionand ca un centru cultural independent. Proiectul a fost initiat in 2009 de un grup de artisti, curatori, producatori si manageri culturali din Cluj, animati de ideea ca arta creeaza un impact real asupra comunitatii. Centrul este situat in fosta fabrica de pensule si concentreaza, pe o suprafata de peste 2000 mp, 29 de spatii de arta contemporana: ateliere de artisti, galerii si organizatii culturale active in domeniile artelor vizuale, dansului contemporan si teatrului.

Citește mai departe: Fabrica de Pensule

Categorie: Centre Culturale

Filarmonicajpg
Ca institutie artistica dedicata exclusiv activitatii de concert, Filarmonica clujeana a fost infiintata printr-un decret oficial al Consiliului de Ministri al Romaniei in toamna anului 1955, cu numele oficial de „Filarmonica de Stat Cluj". La data infiintarii, formatiile muzicale au fost orchestra simfonica mare cu un numar de 75 muzicieni si un ansamblu instrumental de muzica traditionala (populara) cu un numar de 20 muzicieni.

Citește mai departe: Filarmonica de stat "Transilvania"

Categorie: Centre Culturale

Publicatii

publicatii03