• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

Centre Culturale

{gallery}arta_si_cultura/CentreCulturale/InstitutulConfucius/{/gallery}

Institutul Confucius a fost realizat din dorinta de a oferi sansa tinerilor de a urma cursuri in limba chineza si de a cunoaste cultura si civilizatia chineza. Demersurile pentru infiintarea Institutului au fost facute de Universitatea “Babes-Bolyai” in 2008, iar cu ajutorul fundatiei HANBAN si a Universitatii Zhejiang University of Science and Technology, un centru Confucius a putut fi deschis si la Cluj-Napoca. La dotarea si echiparea acestuia au contribuit atat cei de la UBB, cu infrastructura si personalul roman, cat si fundatia, care a ajutat cu echipamente si personal chinez.

Amplasat in caminul Economica II, acesta dispune de o sala de curs cu 26 de locuri, o sala de aplicatii cu 15 locuri, o sala multimedia cu pana la 40 de locuri, o biblioteca si sali de activitati si expozitii. Institutul pregateste mai multe evenimente, precum expozitii de fotografie, seri de film, prezentari despre China, demonstratii de QiGong si festivaluri chinezesti.

“In contextul celor 60 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze si stabilirea relatiilor dintre China si Romania, ne face o mare placere sa gazduim ceremonia de inaugurare a Institutului Confucius, al doilea din Romania. Sunt convins ca acesta va constitui o noua punte care sa contribuie la cunoasterea civilizatiei poporului chinez”, a afirmat Liu Zengwen, ambasadorul Republicii Populare Chineze.

Obiectivul principal al Institutului este promovarea limbii si culturii chineze in Cluj-Napoca, cu ajutorul mai multor tipuri de activitati.

Str. Th. Mihali, Nr. 59,
Economica II
Telefon: 0264551153 int. 5863
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web:

http://confucius.institute.ubbcluj.ro/index.php

 

 

Categorie: Centre Culturale

Publicatii

publicatii03