• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

{gallery}arta_si_cultura/teatru_si_opera/TeatruNationalLucianBlaga/{/gallery}

Cele doua institutii de cultura au fost infiintate in 18 septembrie 1919, ca expresie a renasterii spirituale de dupa Marea Unire de la 1918.

Cladirea care adaposteste Teatrul National "Lucian Blaga" si Opera Romana a fost ridicata intre 1904-1906, ca sediu pentru Teatrul National Maghiar, de catre celebra firma vieneza „Fellner und Helmer", combinand elemente stilistice neo-baroce si Secession.

Citește mai departe: Teatrul National „Lucian Blaga” si Opera Romana

Categorie: Teatru si Opera

{gallery}arta_si_cultura/teatru_si_opera/TeatrulMaghiardeStat/{/gallery}

Infiintat in anul 1792, Teatrul Maghiar de Stat Cluj este cea mai veche companie teatrala de limba maghiara. Astazi teatru de repertoriu, este subordonat Ministerului Culturii si Patrimoniului National. Majoritatea spectacolelor jucate in limba maghiara sunt traduse simultan, la casca, in limba romana.

Citește mai departe: Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Categorie: Teatru si Opera

{gallery}arta_si_cultura/teatru_si_opera/PUCK/{/gallery}

Teatrul de Papusi Puck a luat fiinta in anul 1950, avand ca specific o activitate artistica paralela a celor doua sectii: romana si maghiara, cu spectacole adresate cu precadere copiilor. Multe din titlurile importante montate de-a lungul timpului au avut versiuni jucate atat in limba romana, cat si in limba maghiara.

Citește mai departe: Teatrul de Papusi PUCK

Categorie: Teatru si Opera

{gallery}arta_si_cultura/teatru_si_opera/OperaMaghiara/{/gallery}

Clujul se numara printre putinele orase ale lumii care se mandreste cu doua institutii ale scenei lirice: Opera Nationala si Opera Maghiara, doua institutii cu cladire, aparatura tehnica si ansamblu artistic de sine statatoare. 

Citește mai departe: Opera Maghiara

Categorie: Teatru si Opera

{gallery}arta_si_cultura/teatru_si_opera/casaculturamunicipala/{/gallery}

Casa Municipala de Cultura Cluj Napoca este o institutie moderna si dinamica, care promoveaza in comunitate o bogata oferta culturala si de educatie pentru toate categoriile de varsta si socio-profesionale.

Citește mai departe: Casa Municipala de Cultura

Categorie: Teatru si Opera

{gallery}arta_si_cultura/teatru_si_opera/casaculturastudenti/{/gallery}

Casa de Cultura a Studentilor a reprezentat de la inceputuri un spatiu al spiritelor tinere si libere, al culturii autentice, oferind tinerilor o alternativa elevata, de petrecere a timpului liber. Casa de Cultura a Studentilor este un mediu in care se dezvolta calitatile artistice si morale ale tinerilor studenti, este un spatiu de manifestare pentru experimente culturale, precum si de promovare si afirmare a tinerelor talente.

Citește mai departe: Casa de Cultura a Studentilor

Categorie: Teatru si Opera

Publicatii

publicatii03