• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

Teatre si Opere

{gallery}arta_si_cultura/teatru_si_opera/OperaMaghiara/{/gallery}

Clujul se numara printre putinele orase ale lumii care se mandreste cu doua institutii ale scenei lirice: Opera Nationala si Opera Maghiara, doua institutii cu cladire, aparatura tehnica si ansamblu artistic de sine statatoare. 

Opera Maghiara, infiintata in 1948 printr-un decret de stat, a avut menirea de a sustine si sluji pastrarea traditiilor culturii scenei lirice maghiare prin prezentarea spectacolelor in limba maghiara, traditii ale caror radacini se cunosc incepand cu anul 1792, data primului spectacol de limba maghiara in Clujul epocii respective.

Opera Maghiara, inca de la infiintarea sa, si-a propus prezentarea tezaurului creatiei lirice mondiale si maghiare (opere, operete si balet), obiectiv pastrat si continuat si in zilele noastre. Acest obiectiv a insumat spectacolele rulate in orasul Cluj-Napoca, dar si acoperirea teritoriului Transilvanei, atat orasele sale, cat si asezarile mai importante.

Pe langa prezentarea operelor compozitorilor clasici maghiari cum ar fi Erkel Ferenc (integrala operelor lui), Kodály Zoltán sau creatia scenica a lui Bartók Béla), in atentia colectivului operei sta punerea in scena a creatiilor autohtone maghiare oferind astfel un forum, un laborator de creatie unde tinerii compozitori se pot manifesta, isi pot da seama de talentul lor creativ.

Orar

http://www.opera-maghiara-cluj.ro/Evenimente.aspx

Str. Emil Isac nr. 26-28

Coordonate GPS:
 N: 46° 46\' 20,3\
 E: 23° 35\' 01,8\

Telefon: 0264593463; 0264593464; 0264439295
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Web: http://www.opera-maghiara-cluj.ro

 

Categorie: Teatru si Opera

Publicatii

publicatii03