• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

Timp Liber

{gallery}arta_si_cultura/timp_liber/ZonapietonalaEroilor/{/gallery}

Bulevardul Eroilor este una dintre cele mai importante artere din Cluj-Napoca. De la sfarsitul secolului al XIX-lea si pana în 1919 s-a numit Deak Ferenc utca, în trad. "ulita Ferenc Deak". În perioada interbelica s-a numit strada Regina Maria, iar în perioada comunista strada Dr. Petru Groza.

Pe parcursul lui 2006 a fost refacuta complet latura sudica a strazii, fiind deschisa pentru trafic la sfarsitul aceluiasi an, în timp ce latura nordica a fost transformata în zona pietonala în cursul anului 2007.

In 2007 au fost demarate lucrarile pentru modernizarea zonei pietonale a bulevardului. Astfel, zona a fost amenajata cu doua fintini arteziene, o cismea, dispune de 46 de banci pentru trecatori si noua terase. De asemenea, suprafata zonei pietonale este pavata integral cu piatra naturala cubica. Lucrarile de modernizare a Bulevardului Eroilor fac parte dintr-un proiect mai amplu de modernizare a zonei pietonale, care cuprinde si o parte din Piata Unirii. Valoarea investitiei pentru modernizarea Bulevardului Eroilor s-a ridicat la peste 2 milioane de euro.

O data cu demararea lucrarilor pentru amenajarea noii zone pietonale a bulevardului, circulatia rutiera pe partea stinga a fost inchisa definitiv. Astfel, soferilor clujeni care traverseaza Eroilor le-a ramas doar banda dreapta de circulatie, in sensul de mers dinspre Piata Unirii catre Piata Avram Iancu.

În zona pietonala Bulevardul Eroilor functioneaza cel mai mare hotspot WiFi din Romania, unde orice utilizator de calculator portabil se poate conecta la internet instantaneu si gratuit.

Categorie: Timp Liber

Publicatii

publicatii03