• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

Best of Cluj-Napoca

{gallery}Atractii_turistice/Piata_Muzeului/{/gallery}

Piata Muzeului a primit numele dupa Muzeul de Istorie al Transilvaniei care se afla in capatul acesteia.

Piata a fost transformata in zona pietonala, unde pe timul verii sunt terase in aer liber si unde se organizeaza evenimente, mai ales in zona Casei Matei Corvin.

In latura rasariteana a pietei se afla Biserica Franciscana cu cladirea manastirii in continuarea acesteia. În centrul zonei pietonale din Piata Muzeului se inalta obeliscul Karolina.

Piata are un aer medieval datorata pavajelor cu care este acoperita strada si datorata cladirilor vechi ce o inconjuara. Piata Muzeului reprezinta pentru multi clujeni un loc de liniste in forfota orasului.

Piata Cetatii Vechi, a purtat în timp mai multe denumiri. Era cunoscuta ca Piata Mica în Evul Mediu (Piata Mare fiind cea din jurul bisericii Sf. Mihail), apoi Piata Karolina în secolele XVIII-XIX. Azi poarta denumirea de Piata Muzeului.

Dinspre parcul I.L. Caragiale se poate ajunge in Piata Muzeului pe strada Victor Deleu, din zona strazii Regele Ferdinand se poate merge pe strada Emile Zola, dinspre Piata Unirii cea mai scurta varianta de acces este pe strada Matei Corvin.

Fiind o zona pietonala este recomandat sa se foloseasca parcarile din zona Pietei Unirii sau a parcului I.L.Caragiale. In timpul saptamanii, in special intre orele 9.00-16.00 locurile de parcare din zona parcului Pietei Muzeului sunt limitate.

 

Categorie: Best of

Publicatii

publicatii03