• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

{gallery}arta_si_cultura/CentreCulturale/Fabricadepensule/casamatiacorvin/britishcouncil/{/gallery}   A British Council már 1938-ban működtetett fiókszervezetet Romániában. Sőt, Bukarest egyike volt az első öt városnak, Athénnal, Alexandriával, Kairóval és Lisszabonnal, ahol British Council iroda működött.

A British Council világszerte bepillantást enged a brit kultúrába és kreativitásba. Egyszersmind Nagy-Britannia így épít tartós kapcsolatokat más országokkal.

Bővebben: BRITISH Council

Kategória: HU Centre Culturale

1

 

 

 

 

 

 

A Francia Kulturális Központ Franciaország romániai nagykövetségének egy intézménye. Kolozsváron a központ 1991-ben nyílt. Itt francia nyelvtanfolyamokat valamint kulturális programokat szerveznek.

A kolozsvári Francia Kulturális Központ egy, a francia nyelvtanításra szakosodott tanári karral rendelkezik. Gazdag, hazai és külföldi továbbképzéseken szerzett tapasztalataik révén könnyen alkalmazkodnak a diákok igényeihez.

Bővebben: A Francia Kulturális Központ

Kategória: HU Centre Culturale

{gallery}arta_si_cultura/CentreCulturale/Fabricadepensule/centrulculturalgerman/{/gallery} A kolozsvári Német Kultúrközpontot a Német-Román Kulturális Társaság hozta létre. A társaság célja a Románia és Németország közötti kulturális cserekapcsolatok elősegítése. A Német Kultúrközpont programijaival azokat kívánja megszólítani, akik érdeklődnek a német és az európai kultúra iránt.

Bővebben: Német Kultúrközpont

Kategória: HU Centre Culturale

imagine

 

 

 

 

 

 

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem és a Bukaresti Olasz Nagykövetség együttműködésében létrehozott Olasz Kulturális Központot 2002-ben avatták fel. A központ része egy könyvtár (főként irodalmi, művészeti, történelmi, földrajzi, kultúra- és civilizációtörténeti könyvekkel, olasz periodikai gyűjteménnyel, valamint multimédiás anyagokkal), egy videotéka, internet-kávézó, konferenciaterem, olasz nyelvtanfolyamok számára fenntartott termek.

Bővebben: Olasz Kulturális Központ

Kategória: HU Centre Culturale

Vechiul centru

 

 

 

 

 

 

A Japán Művészeti és Kulturális Központ egy kolozsvári magánintézmény, mely a japán kultúrát népszerűsíti. A központ fő célja a román és a japán kultúra közötti kapcsolat ápolása egy, a japán kultúrát szerető közösség létrehozása révén.

Bővebben: Japán Művészeti és Kulturális Központ

Kategória: HU Centre Culturale

00006170 largePiaţa Avram Iancu nr. 1-3

Telefon: 0264-590.563

Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Web: http://www.clujarm.ro

 

 

 

Bővebben: Katonaklub

Kategória: HU Centre Culturale

{gallery}arta_si_cultura/CentreCulturale/Fabricadepensule/{/gallery}

Az Ecsetgyár egy jelenkori művészeti tér, mely független kulturális központként működik. A projektet 2009-ben kezdeményezte egy kolozsvári művészekből, kurátorokból és kulturális menedzserekből álló csoport, azzal a céllal, hogy a művészet révén társadalmi hatást érjenek el.

Bővebben: Ecsetgyár

Kategória: HU Centre Culturale

Filarmonicajpg
A kolozsvári filharmóniát mint művészeti intézményt 1955-ben alapította a romániai Minisztertanács, Kolozsvári Állami Filharmónia néven. Alapításkor a filharmónia egy 75 tagú szimfonikus zenekarral, valamint egy 20 főből álló népi együttesből állt.

Bővebben: Transilvania Filharmónia

Kategória: HU Centre Culturale

Publicatii

publicatii03