• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Catedrala_Mitropolitana_Ortodoxa/{/gallery}

Catedrala Mitropolitana Ortodoxa (Piata Avram Iancu) – Mitropolia Ortodoxa Romana a Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului. Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului (Piata Avram Iancu nr. 18)

Citește mai departe: Catedrala Mitropolitana Ortodoxa

Categorie: Biserici Istorice

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Catolica_Franciscana/{/gallery}

Manastirea si Biserica Romano-Catolica Franciscana (Piata Muzeului nr. 2) reprezinta unul din edificiile cele mai vechi si semnificative din oras. Initial, pe acest loc a existat o mai veche biserica romano-catolica, prima din Cluj, ridicata in secolele XI-XII, dar distrusa in timpul primei invazii a tatarilor (1241). Dupa distrugerea acesteia, pe locul ei a fost ridicata in perioada 1260-1290 o biserica in stil romanic tarziu, refacuta in secolul al XV-lea in stil gotic.

Citește mai departe: Manastirea si Biserica Romano-Catolica Franciscana

Categorie: Biserici Istorice

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Sfantul_Mihail/{/gallery}

Biserica Romano-Catolica „Sfantul Mihail" (Piata Unirii) – Remarcabil monument istoric si de arhitectura religioasa, unul dintre cele mai impunatoare edificii gotice din tara noastra, biserica a fost construita aproximativ intre anii 1350 si 1480, fiind prima versiune deplina a bisericii-hala in Transilvania.

Citește mai departe: Biserica Romano-Catolica „Sfantul Mihail”

Categorie: Biserici Istorice

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Reformata_strada_Lupului/{/gallery}

Biserica Reformata de pe strada Lupului (Str. Mihail Kogalniceanu) – monument istoric si de arhitectura religioasa in stil gotic tarziu, biserica a fost construita ca manastire a calugarilor minoriti – franciscani, la indemnul si cu sprijinul regelui Matei Corvinul, incepand cu a doua jumatate a secolului al XV-lea, in diverse etape. De-a lungul timpului a suferit numeroase refaceri si modificari, la mijlocul secolului al XVI-lea intrand in posesia credinciosilor reformati. Biserica este cea mai mare constructie gotica cu o singura nava (biserica sala) din Transilvania.

Citește mai departe: Biserica Reformata de pe strada Lupului (str. Mihail Kogalniceanu)

Categorie: Biserici Istorice

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Piaristilor/{/gallery}

Biserica Romano-Catolica a Piaristilor (Str. Universitatii nr. 5), cunoscuta si ca Biserica Iezuitilor sau Biserica Universitatii din Cluj-Napoca, cu hramul Sfanta Treime, a fost ridicata intre anii 1718-1724, fiind constructie ecleziastica edificata in Transilvania dupa Reforma Protestanta. Biserica are trei capele laterale si un cor alungit si a fost construita in stil baroc, de mari dimensiuni.

Citește mai departe: Biserica Romano-Catolica a Piaristilor

Categorie: Biserici Istorice

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Schimbarea_la _Fata/{/gallery}

Catedrala Greco-Catolica „Schimbarea la Fata" (Bd. Eroilor nr. 10), cunoscuta odinioara ca Biserica Minoritilor (Biserica Romano-Catolica a Ordinului Franciscan al Minoritilor), a fost donata Bisericii Romane Unite cu Roma (Greco-Catolica) in anul 1924 de catre Sfantul Scaun, pentru a servi drept catedrala a Episcopiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, odata cu mutarea sediului episcopiei de la Gherla la Cluj.

Citește mai departe: Catedrala Greco-Catolica „Schimbarea la Fata”

Categorie: Biserici Istorice

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Bob/{/gallery}

Biserica „Bob" (Str. Epsicop Ioan Bob nr. 5), cu hramul „Inaltarea Domnului", este prima biserica greco-catolica construita in Cluj si cea mai veche biserica romaneasca din oras.

Citește mai departe: Biserica „Bob”

Categorie: Biserici Istorice

{gallery}Atractii_turistice/Biserici/Luterana_Sinodo_Prezbiteriana/{/gallery}

Biserica Evanghelica-Luterana Sinodo-Prezbiteriana (Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 1) a fost construita in perioada 1816-1829, dupa planurile arhitectului Georg Winkler, care imbina armonios elemente ale barocului si stilului neoclasic.

Citește mai departe: Biserica Evanghelica Luterana Sinodo Prezbiteriana

Categorie: Biserici Istorice

Publicatii

publicatii03