• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

Muzee

{gallery}Atractii_turistice/Muzee/MuzeulZoologic{/gallery}

Muzeul Zoologic face parte din Patrimoniul Universitatii "Babes-Bolyai" si este format din mai multe colectii stiintifice de animale, în prezent însumând peste 300.000 de piese. Expozitia este accesibila publicului, studentilor biologi si specialistilor. Exponatele se prezinta sub mai multe forme de conservare: împaiate, uscate, preparate în lichide conservante si schelete.

Piesele expuse sunt aranjate atat in ordine filogenetica, reflectand de la simplu la complex evolutia regnului animal, cat si sub forma de diorame, aratand in acest fel interrelatiile dintre speciile care formeaza lumea animala.

Sunt expuse insectare tematice in care sunt aratate variatiile de talie ale fluturilor in anotimpul ploios si secetos, aspecte de homocromie copianta si mimetism la fluturi si larve si de asemenea etape ale elaborarii firului de matase la fluturele-de-matase (Bombix mori).

Sunt exemplificate aspecte din viata pasarilor de stufaris cu tipurile de cuiburi pe care acestea le construiesc, precum si diorama cu fauna Campiei Baraganului. Vitrina cu Colibri atrage atentia prin variatia coloritului schimbator in functie de lumina care cade pe corpul lor, iar in microdiorama in care se afla expusi grangurii (Oriolus oriolus) observam fenomenul de dicromism sexual, locul in care este construit cuibul si ponta.

O alta diorama deosebit de reprezentativa este si cea in care este aratata lupta pentru existenta pe timp de iarna intr-o padure din zona noastra si care alcatuieste totodata un spatiu explicativ bine documentat.

Tarif:

Adulti – 3 lei

Copii - 1,5 lei

Elevi, studenti – 1 leu

Studenti biologi, veterani de razboi, militari in temen, persoane cu handicap - gratuit

Orar

Luni –vineri – 09:00 – 15:00 Sambata, duminica – 10:00 – 14:00

 

str. Cliniciilor nr. 5-7

Telefon: + 40 (0)264 – 595.739

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Web: http://www.ubbcluj.ro/ro/structura/muzee/muzeul_zoologic.html

Categorie: Muzee

Publicatii

publicatii03