• bestofcluj.png
  • clujuldelanganoi.png
  • gradinabotanica.png
  • muzee.png
  • parcetnografic.png

Trasee turistice

Turismul reprezinta si o modalitate de a te relaxa si a te bucura de natura, chiar daca esti in mijlocul unui oras mare. Va propunem un tur de delectare in gradinile si parcurile clujene.

Gradina Botanica aflata pe strada Republicii nr. 42 a fost infiinta in anul 1872 si in prezent are o suprafaţă de 14 ha, unde sunt cultivate peste 10.000 de categorii de plante specifice dintre care sunt multe autohtone rare dar si altele exotice din Africa sau zona Amazoniana.

Gradina Agrobotanica este situata pe teritoriul campusului Universitătii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara. Pe o suprafata actuala de aproape 7 hectare detine peste 1800 de specii vegetale care pot fi admirate de vizitatori. Gradina Agrobotanica constituie un adevarat muzeu viu care ofera gazduire, in interiorul sectoarelor sale unui numar mare de specii de vietuitoare, ilustrative pentru imensa diversitate biologica a planetei noastre.

Parcul Central se intinde intre Teatrul Maghiar de Stat si modernul Stadion Cluj Arena si are o vechime de peste 180 de ani. Pitorescul acestui parc este dat de lacul care se afla in centrul sau unde dar si de numeroasele statuiete care apar adesea la intersectia aleilor principale.

Parcul Cetatuia situat in varful dealului din nordul Somesului pe locul unei foste fortificatii hasburgice va ofera o frumoasa panorama asupra orasului.

Parcul Etnografic Romulus si Padurea Hoia turul se poate termina printr-o plimbare scurta in parcul etnografic in aer liber sau in zona de agrement din padurea Hoia unde se puteti sa incercati sa trageti cu arcul sau sa incercati un traseu din Bike Parc.

Categorie: Trasee turistice

Publicatii

publicatii03