VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
13°C

Clujul are o multitudine de activități pentru familiile cu copii – indiferent de vârsta acestora. De la locurile de joacă, la muzee, teatre, cafenele, parcuri tematice sau ferme toate special amenajate pentru activițăți dedicate copiilor.

Mai jos vă învităm să descoperiți locuri în care se fac activități creative și recreative pentru toată familia!

Parcurile Clujului sunt locul perfect pentru o plimbare la umbră, cu barca sau cu hidrobicleta pe lacurile acestora ori cu bicicleta pe aleile răcoroase. De asemenea vă puteți petrece timpul cu cei mici în locurile de joacă din parcuri, amenajate doar pentru ei, fie sărind pe trambuline, dându-se pe tobogane sau explorând un castel desprins dintr-o poveste!

 

 

Pe lângă activitățile din parcuri vă invităm să le descoperiți alături de cei mici și pe cele din muzeele clujene fie în cele mai consacrate fie în cele mai noi și inedite! În cadrul Muzeului de Etnografie al Transilvaniei se pot descoperii colecțiile muzeale cu ajutorul tehnologiei multimedia și aparaturii de realitate virtuală – VR iar copii cu siguranță vor fi încântați! Muzeul Zoologic și Vivarium sunt următoarele pe lista de neratat. Aici veți descoperi animale și plante vii, amfibieni sau reptile în diverse etape de conservare.

Denumit și cel mai ciudat muzeu din România, Steampunk&Fantasy Museum este cel mai nou muzeu din oraș, inedit și plin de magie unde toată familia se poate pierde în fantezia instalațiilor steampunk.

Dacă vă gândiți la anii copilăriei și a personajelor preferate cu siguranță cuvântul cheie este teatru și mai cu seamă teatru de papuși! Teatrul de păpuși Puck are un repertoriu bogat de spectacole dedicate copiilor iar în fiecare an se desfășoara în Septembrie în oraș un festival întreg dedicat copiilor și tinerilor – Festivalul Stradal WonderPuck ce reunești artiști locali, naționali și internaționali.

 

Un alt loc perfect pentru părinți sunt cafenele child-friendly din oraș. Gazdele acestor cafenele au dezvoltat un concept de petrecere a timpului liber a părinților alături de copii unde pot socializa și mânca într-un cadru adaptat nevoii de joacă a celor mici. Totodată aici  pot savura băuturi calde și gustări sănătoase printre jucării și spații atent decorate și alese pentru ei! În zona centrală puteți merge la Hugs&Mugs iar în cartierul Mănăștur, Picapam!

Există de asemenea spații interioare și exterioare în oraș și în împrejurimi ( max. 30 km) destinate doar activităților pentru copii amenajate și dotate pentru ca cei mici să poată explora trasee de cățărare și aventură, tobogane și trmbuline sau să-și testeze limitele fizice! Aceștia își vor consuma energia și vor descoperi locuri de joacă perfecte pentru ei! Dintre acestea amintim:

Zic Zac PlayGround,

Jungle House,

Laser Tag Cluj

Jumping House

Centrala de Escalada

Pahumi

 Exploratoriu-Muzeul Copiilor

Adrenalin Park

Geko Parc

 Feleacu Fun Park.

 

Weekendu-rile în familie sunt o provocare pentru toată familia încercând să armonizăm activitățile de acasă cu cele de joaca a celor mici însă vă propunem trei locații de lângă Cluj-Napoca în care toata familia să fie implicata! Parcul de agrement Moara de Vânt din Sălicea este un parc zoo mai diferit unde animalele pot fi fotografiate, mângâiate și hrănite! De asemenea în teriorul parcului se află și un parc de aventură și un loc de joacă pentru copii iar pentru pauza de masa se pot servi diferite preparate culinare la restaurantul din interior.

 

O alta idee este Stâna lui Aidan, un restaurant tradițional amenajat într-un stil caracteristic cu o gradina frumos amenajată pentru copii, un loc magic pentru toată familia! Aici se țin evenimente și zile tematice, concerte, piese de teatru sau spectacole pentru cei mici.

O zi la fermă în mijlocul naturii? Sună foarte bine pentru întreaga familie asa încât cei de Delicium-Jams and Syrups, vă invită să le treceți pragul descoperind alături de cei mici fructele din care se fac cele mai bune dulcețuri și siropuri. Puteti petrece o zi in livada culegând fructe și savurând preparate tradiționale într-un spațiu amenajat pentru recreere și joacă!

De la mic la mare sperăm că am întregit lista cu activități pentru toată familia și vă invităm să le descoperiți pe cele preferate!

Sursa foto: wooderpuck.eu, cluj.com, cluj24.ro