VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
16°C

Activități pentru familie

Traseele tematice - reprezintă o experienţă valoroasă pentru educaţie pentru mediul încojurător, o lecţie în aer liber sau pur şi simplu o modalitate de a transforma o drumeţie obişnuită într-o experienţă interactivă.
Cheile Turzii – Detectivii naturii
Cheile Tureniului – Aventură în Epoca de Piatră
Cheile Borzesti – Căsuța din pădure
Scărița-Belioara – Natura în culori
Muntele Mare – Descoperă natura
Rimetea – Minunile de la Rimetea
Bedeleu (Șipote) – Pietrele Vorbitoare
Cheile Vălișoarei – Biodiversitatea, comoara ascunsă!

harți poteci tematice

Romania reprezinta un adevarat paradis pentru observarea păsărilor, pe teritoriul ei sunt cca. 400 de specii de păsări. Jumătate dintre aceste le putem observa și în jurul Clujului.
Mai multe detalii legate de pasările din zonă puteți găsi pe site-ul Societății Ornitologice din România www.sor.ro
Mai jos sunt locurile de observarea păsărilor din zona Clujului.

Locuri de observat păsări

La 10 km de Cluj-Napoca se gasește Zooparc Moara de Vânt – parc de agrement și zoo unde copiii împreună cu parinții pot să mângaie, să fotografieze și să hrănească animalele libere în țarcuri, voliere și cotețe Peste 400 de animale din peste 60 de specii cum ar fi iepurași, rățuște, gâște, găini, bibilici, fazani, păuni, porumbei, prepelițe, porcușori de Guineea, capre, alpaca, pecari, porci pitici americani, cerbi lopatari, cerbi carpatini, papagali, curci, ponei, măgari, lame, mufloni, maimuțe, cai, ulii, șoimi, văcuțe pitice Zebu, potârnichi de California, broaște țestoase, ratoni, ursuleți năsoși, oi de camerun, veverițe, etc.

site zooparc

Pahumi este locul unde copiii se pot juca liber, alerga si participa la o multitudine de activitati distractive. Copiii de toate vârstele pot găsi aici o comunitate în care sa se simta cel mai bine atunci cand sunt în natură. Taberele de zi, agrenează copiii zilnic în activități sportive în sala de sport, drumeții și activități distractive și educative. Iar parinții se pot relaxa în zona.

către website

Exploratoriul – ”muzeul copiilor”, un loc de joacă interactiv special amenajat pentru copii între 1 an și 10 ani construit pe ideea americana de muzeu al copiilor, concept ce stimuleaza invatarea informala prin joc si procese interactive. Este un loc de joaca pentru intreaga familie, unde nu de putine ori am auzit parinti spunand ca le-a placut poate la fel de mult ca si copiilor lor.
Curtea lor de 5000 mp este ideala pentru plimbari, curse cu carturile sau cu bicicletele, relaxare si miscare in aer liber.

către website

Adrenalin Park – parc de aventură din Cluj are 14 trasee aeriene si este conceput astfel incat atat copiii, cat si adultii sa se poata delecta.
Printre atractiile parcului de aventura se numara si cele 2 tiroliene de 167 metri, respectiv de 147 metri, dar si 132 jocuri, din care 42 jocuri pentru copii.

Adrenalin Park – parc de aventură

Parcul de aventură Gecko Parc oferă trasee pentru toate categoriile de aventurieri: ușoare, medii și serioase.

Parcul de aventură Gecko Parc

Circuitul T&T Karting un excelent traseu de agrement cu activități distractive și recreative pentru copii, zona special amenajata pentru curse distractive.

T&T Karting Transilvania

Printre atractii se numara: bob de vara, paintball, peretele de escalada, tiroliana, tir cu arc, zorbing, traseu amenajat pentru ciclisti, dar si plimbari cu sania trasa de cai si sigurul tubing din Transilvania. Copiii se bucura de un loc special amenajat, unde vor putea fi supravegheati de parintii lor, in timp ce acestia vor servi masa.

către website

Aici au loc evenimente artistice, culturale, educative (expozitii de arta plastica, concerte, spectacole alternative de teatru, proiectii de film, programe pentru copii si tineret etc.), dar este si un loc pentru sustinerea artistilor tineri la inceput de cariera, pentru care artistul planifica construirea unui atelier si a unui spatiu de expunere sub forma de galerie.

Arkhai Sculpture Park

Îi așteptăm pe cei mici și oferim inițiere în echitație și demonstrații de dresaj sau cascadorie. Cei mici pot asista la hrănirea și îngrijirea cailor, pot vizita manejul, grajdurile.

către website

Muntele Basmelor, un parc de amuzament special conceput pentru copii, la Buscat Resort

mai multe aici