VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
6°C

Orașul nostru îmbracă straie de sărbătoare. Pe 1 Decembrie vom sărbători cu toții Ziua Națională și implicit fiecare Român din lumea întreagă. În acest an, Clujenii vor avea parte de o zi spectacol, o zi plină de evenimente, pentru ca fiecare dintre noi să ne bucurăm așa cum se cuvine. Fie că vrei să participi la Paradă, sau să imortalizezi momentul într-o fotografie alături de personaje istorice, de 1 Decembrie e obligatoriu să ieși din casă. Noi îți vom prezenta mai jos surprizele care te așteaptă. Prin urmare îmbracă-te gros, ia-ți prietenii, familia, pe cei mici și vino să ne unim cu toții în același zâmbet de ziua noastră, a românilor.

Primăria Cluj-Napoca, Instituția Prefectului Județul Cluj și Divizia 4 Infanterie „Gemina” deschid manifestările de 1 Decembrie cu ceremonialul depunerii de coroane și jerbe de flori la statuia ecvestră a domnitorului Mihai Viteazul, de la ora 9:00.

ora 10.00 – Slujba de Te-Deum (Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca)

Evenimentele vor continua în Piața Avram Iancu unde, începând cu ora 10:30, va avea loc ceremonia oficială, defilarea cu tehnică militară și de intervenție și un spectacol de artificii de zi.

 

Pe Bulevardul Eroilor, între orele 12:00 și 21:00, cei care vor trece pe lângă Photobooth-ul amplasat, vor avea ocazia de a se fotografia alături de personaje istorice.

 

De asemenea, între orele 13:00 și 15:00, va avea loc o reînscenare istorică pe care nu trebuie să o ratați, fie că vă doriți să rememorați evenimentele importante ale țării noastre, fie că vreți ca cei mici să aibă o amintire vizuală a istoriei cu care încep să facă cunoștință.

De 1 Decembrie în Piața Unirii vor avea loc următoarele evenimente:

De la ora 15:00, va avea loc un deosebit concert folcloric. Sava Negrean Brudașcu, Aurel Tămaș și Dinu Iancu Sălăjanu se numără printre artiștii care vor face ca orașul nostru, inima Transilvaniei să răsune pe melodii patriotice și nu numai.

De la ora 19:00, va avea loc Aprinderea Iluminatului Festiv.

De la ora 19:05 Inna va încălzi atmosfera într-un concert incendiar și suntem siguri de faptul că indiferent de vârstă, toți participanții vor fredona melodiile acesteia într-un glas.

La ora 20:15, pe scena amplasată în Piața Unirii vor urca artiștii trupei Cargo, ei fiind și cei care vor încheia spectacolul organizat de Ziua Națională.

În Piața Avram Iancu, începând cu orele 20:00 va avea loc un spectacol inedit cu drone și artificii.

 

Vă așteptăm pe toți, cu mic cu mare, în zona centrală a Clujului pentru a ne bucura împreună de evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naționale.

La Mulți Ani tuturor, La Mulți Ani România!

 

 

Articol realizat de :
Oana Ratiu (doctorand în cadrul SDCRPP UBB Cluj-Napoca)
Foto: Radu Pădurean, Dan Tăuțan, Nicu Cherciu