VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
1°C

Fie că ești aici pentru job, facultate sau într-un city break (foarte inspirat, credem noi), orașul îți oferă un număr impresionant de activități și obiective de vizitat! E o listă foarte lungă de lucruri de făcut în Cluj-Napoca: tocmai de aceea, venim în ajutorul tău și am construit un itinerariu personalizat la interesele și stilul tău! În acest articol, am programat pentru tine o zi întreagă de activități în Cluj-Napoca: de la prima cafea a dimineții, la obiective turistice ce merită vizitate, până la ultimul cocktail al serii!

Cea mai bună dimineață începe la Cluj cu o plimbare, un mic-dejun și o cafea care să te pregătească pentru ziua ce urmează! În centrul orașului, vei descoperi o varietate de cafenele și bistro-uri ce oferă un mic-dejun pentru zile mari (așa cum sunt toate zilele în Cluj-Napoca), ce se îmbină perfect cu cafeauade specialitate! Fie că ești un fan înrăit al patiseriei sau preferi un mic-dejun echilibrat, la Cluj, micul-dejun devine o adevărată experiență culinară!

Acum că ești pregătit pentru zi, e cazul să ne punem sângele în mișcare: și ce alt loc mai potrivit există pentru o plimbare decât centrul orașului? Piața Unirii este una dintre cele mai vechi piețe ale orașului și este un adevărat nucleu de cultură și simbol al comunității clujene: impresionantul monument Matia Corvin veghează piața și asistă în fiecare zi la zumzetul nestăvilit al orașului, iar Catedrala Sfântul Mihail copleșește prin grandoarea arhitecturii sale.

Dacă ochii tăi remarcă orice detaliu arhitectural, centrul Clujului îți pune la dispoziție un catalog dinamic de arhitectură, fie că vorbim despre Clădirile în Oglindă,situate la intrarea pe strada Iuliu Maniu, sau despre clădirea veche ce găzduiește astăzi Hotelul Continental. Dacă ești pasionat de artă, în zona estică a Pieței Unirii, vei descoperi o clădire impresionantă, Palatul Banffy ce găzduiește Muzeul de Artă: colecția de opere din cadrul muzeului este una de neratat. 

Dacă tot ne aflăm în centrul orașului, the world is our oyster! Piața Muzeului, cea mai veche piață din Cluj-Napoca, găzduiește o mulțime de obiective turistice: Biserica Fransciană, Palatul Miches sau Casa Matia sunt doar câteva dintre locurile pe care le poți vizita .

Ne-am gândit și la pasionații de istorie: pe strada Constantin Daicoviciu nr. 2, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă invită să descoperiți artefacte care datează încă din perioada preistorică și să aflați povestea Transilvaniei, chiar în centrul orașului în care aceasta a înflorit.

Din Piața Muzeului, dacă mergi în jur de 5 minute pe jos, vei descoperi locul preferat al localnicilor dar și a turiștilor: Parcul Central Simion Bărnuțiu. Gazdă Untold, parcul pare să păstreze pe vecie în aleile sale energia festivalului, vibrația orașului și întreaga civilizație clujeană: dacă ai noroc, vei descoperi în parc unul dintre zecile de evenimente organizate acolo, de la târguri la concerte sau evenimente sportive.O tură de parc și îți garantăm că îți vei atinge target-ul de 10.000 de pași!

 

Dacă energia orașului te-a obosit (înțelegem, la Cluj se întâmplă mereu câte ceva, iar orașul nu încetează din zumzet niciodată), Grădina Botanică Alexandru Borza îți oferă locul perfect pentru un moment de respiro: o adevărată oază de vegetație, grădina se întinde pe o suprafață de 14 hectare și deține o gamă impresionantă de specii de plante. 

Impressed yet? Abia am început! Dacă ai nevoie de un pick-me-up ca să continui explorarea orașului, te sfătuim să fii atent: la orice pas, în Cluj, vei găsi o sumedenie de cafenele care să îți asigure energia pentru restul zilei! Got your coffee, are you ready? We sure are! 

Continuăm ziua în oraș cu un antrenament cardio în Parcul Cetățuia!If you are not a fan of stairs, maybe skip this one… Dar știți cum se spune, după muncă… și răsplată! Și ce răsplată! Dacă urci scările de la Cetățuie vei ajunge deasupra orașului pentru a te bucura de o priveliște cu adevărat specială! Nimic nu este mai frumos decât să vezi Clujul de sus: odată ajuns în vârful parcului, vei descoperi o nouă latură a orașului, un ansamblu de clădiri impresionante pe lângă care vei vedea oamenii, care acum par niște soldați de jucărie.

A great opportunity for meditation and answering life’s biggest questions, cum ar fi „Unde servim prânzul?”. Ne-am gândit și la asta! Take a deep breath in și fă-ți curaj să cobori scările parcului: la câteva minute de mers pe jos vei descoperi restaurantele Clujului care oferă o varietate de opțiuni, de la cele mai simple feluri de mâncare românești până la cele mai sofisticate combinații culinare gândite de unii dintre cei mai talentați chefi bucătari. 

S-a lăsat seara:nu există un moment al zilei mai vibrant și mai entuziast la Cluj!

Fiecare seară la Cluj începe cu întrebări: „Ce facem?”, „Unde mergem?”, „Unde se bea cel mai bun cocktail?”. Răspunsurile la aceste întrebări sunt presărate peste tot prin oraș! Dacă deja îți este dor de priveliștea pe care ai văzut-o de deasupra parcului Cetățuia, guess what: există un spot și mai bun: Turnul Pompierilor, de pe strada Tipografiei, poate fi vizitat și seara pentru o priveliște impresionantă a întregului oraș. Get your phones ready, se lasă cu insta stories!

You have made it to the end of the day! Let the night begin! Dacă ești fan al vieții de noapte, ai nimerit exact unde trebuie: Cluj este un oraș universitar. Tocmai de aceea, nu îmbătrânește niciodată. La fiecare pas, vei găsi tineri care caută o petrecere și a căror vibrație pare să alimenteze întreg orașul, seară de seară! Hot spot-urile orașului te așteaptă să le calci pragul și să te bucuri de cele mai tari party-uri, exact ca în studenție! Chiar dacă nu ești din Cluj, sigur ai auzit de strada Piezișă, strada care nu doarme niciodată.De fapt, dacă e să fim complet sinceri, mai doarme: dar rar. Strada care nu doarme niciodată are motive justificate pentru programul de somn pe care îl are: găzduiește cele mai căutate cluburi ale Clujului, atât de studenți, cât și de cei care vor să își aducă aminte de ziele studenției sau de cei care își încarcă bateriile cel mai bine când se află în mijlocul mulțimii. Pontul nostru este: wear comfortable shoes. It is an uphill battle, mai ales dacă ai gustat cele mai tari cocktail-uri! 

 

Dacă și noaptea a luat sfârșit, ne putem lua la revedere. Not for long, though! Cluj te așteaptă să revii: mereu în alertă de distracție, mereu primitor, mereu ascunde ceva de descoperit! Eyes on the prize!