VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
1°C

În istorica regiune a Transilvaniei, într-o zonă de legendă, Cluj-Napoca așteaptă domol să fie descoperit. Odată ce ajungi în oraș și îi simți vibrația, vei fi fermecat pentru totdeauna și pe măsură ce te conectezi la specificul locului, o să vezi de ce orașul nostru este supranumit „Inima Transilvaniei”.

Un cuvânt de bun-venit celor care vizitează Cluj-Napoca!

Dragi vizitatori sau viitori vizitatori,

E plăcerea mea, în calitate de primar al municipiului Cluj-Napoca, să vă urez bun-venit în comunitatea noastră! Clujul e mai mult decât un oraș, fiind considerat capitala economică și spirituală a istoricii regiuni cunoscută în întreaga lume drept Transilvania. Orașul este unul cu o cultură și o istorie aparte, unde specificul local se îmbină armonios cu valorile europene.

Cluj-Napoca este cunoscut pentru mediul său academic, pentru dimensiunea de inovare și IT aflată într-o continuă și rapidă dezvoltare, serviciile medicale de calitate și nu în ultimul rând dimensiunea culturală vibrantă și dinamică. În același timp, Clujul turistic combină moștenirea românească, cea maghiară și cea germană oferind vizitatorilor locuri inedite de vizitat. Mai mult decât atât, împrejurimile Clujului oferă priveliști spectaculoase. Orașul are farmecul său personal, creat zi de zi de localnici, cei peste 100.000 de studenți și oamenii din toată lumea care au decis să numească Clujul „acasă”.

Vă invit să vă plimbați pe străzile orașului, să vă bucurați de atmosfera primitoare din piațetele din centrul istoric, să încercați preparatele locale și cel mai important, să intrați în vorbă cu localnicii! Conform Eurostat, Clujul este unul dintre cele mai prietenoase orașe din Europa cu vizitatorii, așadar e foarte probabil să primiți sfaturi despre cum să experimentați Clujul în cel mai plăcut mod.

Acestea fiind spuse, vă doresc ședere plăcută la Cluj-Napoca, inima Transilvaniei!

Emil Boc

Primarul Municipiului Cluj-Napoca