VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
15°C

EUROPEAN JAZZ SOCIETY: RAMONA HORVATH Quartet ft. TONY LAKATOS

06-06/05
|Sala Radio Cluj-Napoca
Sâmbătă, 6 mai 2023, începând cu ora 19:00, la Sala Radio Cluj-Napoca (Strada Donath nr. 160), Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură din București, Asociația Autism Transilvania, Radio Cluj și Kaufland România, organizează concertul de deschidere a turneului național EUROPEAN JAZZ SOCIETY: RAMONA HORVATH Quartet ft. TONY LAKATOS, cu ocazia celei de-a IX-a ediții a proiectului “SUFLET ÎN CULORI”.
Concertul va fi susținut de grupul pianistei Ramona HORVATH (România/Franța), care include pe Nicolas RAGEAU (contrabas-Franța), Minchan KIM (baterie-Germania) și-l are ca solist invitat pe celebrul saxofonist Tony LAKATOS (Germania). În deschiderea concertului va fi prezentă trupa MODIWO din Cluj-Napoca, acompaniată de tinerii Ambasadori ai Asociației Autism Transilvania. Biletele sunt disponibile pe www.ENTERTIX.ro și www.MYTICKET.ro. Fondurile obținute în urma vânzării biletelor vor fi direcționate către Asociația Autism Transilvania pentru a susține programul „Vreau să fiu independent!”, program care va oferi copiilor și tinerilor cu autism posibilitatea de a intra în contact cu diverse meserii, prin 5 ateliere vocaționale. Toate eforturile sunt îndreptate spre dezvoltarea, în timp, a unui serviciu permanent de ateliere protejate/economie socială și mediere pentru încadrarea în muncă, fie independentă, fie asistată parțial sau total.

La baza acestui proiect stă ideea unei comuniuni interculturale, în care un grup european, alcătuit din muzicieni de renume internațional, din diferite țări europene (Franța, Germania, Ungaria și respectiv România), se reunesc sub semnul muzicii și al creației spontane, pentru a dialoga în limbajul universal al muzicii,  îmbinând  elemente specifice din cultura și universul fiecăruia dintre cei patru muzicieni. Proiectul muzical este organizat în jurul zilei de 9 mai, Ziua Europei, această dată fiind aleasă în mod special pentru a sublinia unitatea Europei, comuniunea și colaborarea între artiștii europeni, în spiritul unei muzici care se va naște și derula spontan, într-o manieră organică, creând astfel momente unice de simbioză și dialog, pe scenă, în fața publicului. Data de 9 mai reprezintă, de asemenea, și ziua victoriei, ziua în care cel de-al doilea Război Mondial a luat sfârșit. După anii 50′ și până la căderea comunismului, în toate țările din estul Europei, muzica de jazz a fost extrem de redusă la tăcere, până în punctul de a fi interzisă. Muzicienii din toate aceste țări nu s-au lăsat descurajați și au căutat inspirație în muzicile lor naționale reușind să creeze astfel o identitate europeană. Astăzi, muzica de jazz a devenit o muzică internațională, de circulație largă, pe tot mapamondul. “European Jazz Society” își dorește să reunească și să promoveze cu precădere muzicienii europeni de jazz, care, pe de o parte, reprezintă cu legitimitate muzica de jazz de tradiție, iar pe de altă parte, aduc prin personalitatea lor un suflu nou, inovator, personal. 

Ramona Horvath, inițiatoarea grupului “European Jazz Society” își propune ca în fiecare an să reunească muzicieni diferiți din Europa, pentru a facilita cât mai mult colaborările și schimburile de experiențe muzicale dintre muzicienii europeni de jazz. Pentru turneul 2023, cvartetul de jazz este format din: Ramona Horvath, pian (România/Franța), Tony Lakatos, saxofon (Ungaria/Germania), Nicolas Rageau, contrabas (Franța) și Minchan Kim, baterie (Germania). Cu această formație, Ramona Horvath a efectuat un turneu de mare succes în Franța (noiembrie 2022) și tot în aceeași formulă au fost prezenți în cadrul Festivalului Internațional de Jazz de la București (septembrie 2022).

Despre proiectul ,,Suflet în Culori’’:

Proiectul caritabil ,,Suflet în Culori’’a luat ființă în 2014 ca o îmbinare a dorinței Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură din București de a oferi sprijin pentru persoanele aflate în dificultate și copiii diagnosticați cu autism din București. Începând cu 2022, cu ocazia concertului de închidere a turneului național FIORI E COLORI, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și-a dorit din nou să susțină cauza copiilor cu autism și în alte orașe ale României. Astfel, acest concert a fost dedicat copiilor cu autism aflați în grija Asociației Autism Transilvania din Cluj-Napoca, iar fondurile obținute din vânzarea biletelor au fost direcționate către programele de terapie desfășurate de peste 16 ani în comunitatea clujeană. În edițiile precendente, fondurile au fost direcționate către Asociația Help Autism din București. Mai multe detalii, atât despre proiectul inițiat de Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, cât și despre edițiilor precedente ale proiectului găsiți pe: http://musicarte.ro/suflet-in-culori/

Organizatori: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură, Kaufland România, Radio Cluj și Asociația Autism Transilvania

Parteneri Media Naționali: Trinitas Tv, Radio România Muzical, Radio România Cultural, RFI România, Radio Trinitas, Radio Clasic, Itsy Bitsy Radio, AGERPRES, spotmedia, PressOne, Zile și Nopți, Fest.ro, Revista Leviathan și Connect Arts

Parteneri Media Cluj-Napoca: Visit Cluj-Napoca, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj-Napoca, TVR Cluj, Via Cluj Tv, Radio România Cluj, Radio Renașterea, InfoTrafic Cluj, EBS Radio, EBS Media, Cluj Media, Media 9, PMA Invest, The Woman, Cluj 24h, Cluj.ro, Inspire Now, I like Cluj, Afaceri.news, Știrile Transilvaniei, Cluj Today, Clujul de buzunar, Bună Ziua Cluj, Munteanu Recomandă, I Love Cluj, și Entertix.