VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
13°C

Festivalul Dumitru Farcas

01-04/09
|Piata Unirii si Casa de Cultura a Studentilor „Dumitru Farcas”
Fundatia Dumitru Farcas organizeaza in perioada 1-4 septembrie 2022, la Cluj-Napoca, cea de-a patra editie a Festivalului „Dumitru Farcas”, un Festival emblematic pentru folclorul romanesc.
Piata Unirii si Casa de Cultura a Studentilor „Dumitru Farcas”
Un artist care a marcat cultura romaneasca, un adevarat Maestru al taragotului. Acesta a fost Dumitru Farcas, omul care a fost mereu alaturi de oameni: „Nu am daruit nimic publicului daca nu m-am daruit pe mine”, afirma cu emotie artistul. Fundatia „Dumitru Farcas” invita publicul sa isi arate sustinerea pentru tezaurul muzical pe care l-a lasat in urma Maestrul, luand parte la o celebrare a folclorului si traditiilor in memoria celui care a fost Dumitru Farcas!

In urma celor trei editii precedente, Festivalul a ramas cunoscut sub denumirea Festivalul „Taragotul de aur”. Aflat la cea de-a patra editie insa, imbraca o noua identitate – Festivalul „Dumitru Farcas”, oferind timp de patru zile ocazia de a redescoperi o parte din tezaurul muzical romanesc, prin prisma unor evenimente deosebite, desfasurate atat in Piata Unirii, cat si la Casa de Cultura a Studentilor „Dumitru Farcas”.

Festivalul va debuta vineri, 1 septembrie, de la ora 18:30, la Casa de Cultura ce poarta numele marelui artist, cu un vernisaj intitulat „Dumitru Farcas, o viata cu Martisorul”, avandu-i ca invitati speciali pe Emil Boc, Elise Stan, Ioan Bocsa, Grigore Lese urmat de un recital sustinut de tineri taragotisti: Cristian Totpati, Andrei Hanes, Danut Goia si altii, alaturi de Orchestra Ansamblului Folcloric Studentesc „Martisorul”. Expozitia marcheaza totodata 65 de ani de existenta a Ansamblului Folcloric Studentesc „Martisorul”, aducand in atentie atat fotografii, cat si obiecte cu valoare sentimentala din arhiva personala a Maestrului. Accesul la acest prim eveniment se va realiza doar pe baza completarii formularului de inscriere disponibil pe pagina de Facebook Festivalul Dumitru Farcas sau invitatii, iar locurile sunt limitate.