VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
10°C

Turism de aventură

Alpinism sportiv și de agrement reprezentat de cățărare pe pereți stâncoși cu înălțimi ce variază de la zeci la câteva sute de metri, a fost practicat încă din anul 1949 în Cheile Turzii. Astăzi este una dintre cele mai populare zone de cățărat din Romania cu peste 350 de trasee de alpinism și escalada, de la trasee de initiere până la trasee de dificultate mare. O altă zonă unde se poate practica alpinismul sunt Cheile Turenilor.

Trasee alpinism

Munții Apuseni adăpostesc aproximativ 1.500 de peșteri, multe dintre acestea fiind în topul speologic național și internațional. Aici se află cel mai înalt portal de peșteră din țară (Cetățile Ponorului) și cel mai mare ghețar subteran din România (Ghețarul Scărișoara), cea mai lungă peșteră din România (Peștera Vântului) și lista de superlative poate continua. Multe dintre acestea sunt amenajate și pot fi vizitate fără echipamente suplimentare, însă pentru majoritatea dintre ele ai nevoie de echipament și personal specializat.

Lista peșteri din zonă

Raftingul lângă Cluj reprezintă o aventură ce îți va schimba pentru totdeauna ideea de ieșire în natură, trăind o experiență unică pe valurile râurilor Arieș sau Crișul Repede.
Pentru a rezerva o tură de rafting în apropierea Clujului va recomandam:
www.txa.ro sau www.outdoorexperience.ro

Fie că alegeți să faceți o tur pe unul dintre cele două râuri repezi (Arieș sau Criș), sau alegeți lacurile Tarnița sau Beliș, o tură cu caiacul reprezintă modalitatea perfectă de a te relaxa și a face în acelați timp și sport.
Pentru a rezerva o tură cu caiacul în apropierea Clujului va recomandam:
www.txa.ro, www.kayaktarnita.com sau www.outdoorexperience.ro

La Liteni, e o zona de munte cu 200-250 de metri diferenta de nivel, o zona cu un peisaj aparte, la poalele muntilor Apuseni, in care zborurile pot dura intre 4-5 minute si 15 minute cu posibilitate de a urca in zbor la inaltimi mai mari, in functie de conditiile meteo din momentul zborului. Alte zone montane din zona Clujului unde se poate practica zborul cu parapanta sunt Rimetea și Iara.

către website

Zborurile au loc la poalele muntilor Apuseni, deasupra cetății Liteni. Zborul cu motoparapanta este tot un zbor cu parapanta doar ca suntem ajutati in zbor de un motor cu elice care ne va propulsa prin aer astfel putand zbura oriunde ne dorim noi, la inaltimi de aproximativ 300-700 de metri fata de locul de decolare.

către website