VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
27°C

Există două feluri de oameni pe lumea aceasta: Cei care salută animalele atunci când le ies în cale și ceilalți. Ei bine, pentru că după cum probabil ați ghicit, noi facem parte din prima categorie de oameni menționată în gluma de la care sperăm că încă zâmbiți, venim în fața dumneavoastră cu un material pe care îl dedicăm patrupedelor, dar trebuie citit de stăpâni. Pardon… de părinți.

Dacă e să luăm Clujul la pas, nu vom parcurge distanțe prea lungi fără să întâlnim câte un animăluț de companie. Fie că vorbim despre căței, pisici sau chiar iepurele plimbat de către stăpânul său prin centrul orașului spre bucuria celor mici, un lucru este cert: Clujul este un oraș pet friendly. Ce facem totuși cu prietenul patruped atunci când ne dorim să ieșim cu gașca pe o terasă, sau când ne dorim să luăm masa în oraș? Îi punem zgarda sau hamul, lesa și îl luăm cu noi, pentru că în Cluj, evident, avem și localuri pet friendly, iar în rândurile de mai jos urmează să menționăm câteva dintre acestea.

Sub deviza Cei mai buni prieteni ar trebui să ia masa împreună, /FORM Cafe este un local situat în centrul Clujului, mai exact în Piața Muzeului, care nu doar că acceptă animalele de companie, ba chiar oferă în meniu un preparat pe care îl poți comanda pentru cățelul tău, evitând astfel acea discuție vinovată ce are loc în timpul schimbului de priviri: ,,-Ce mănânci acolo? Și eu vreau! -Știi că nu îți fac bine cartofii prăjiți cu sos de brânză! / -Uaaaau, acolo ai desert? Desert voiam și eu, fix la desert mă gândeam! -Știi că nu ai voie dulciuri, te agită și îți provoacă dureri la stomac… -Ce stomac? Stomac ești tu, haide dă-mi și mie puțiiin…” Da… acele discuții… te-ai recunoscut, așa-i? Ei bine, toată această zarvă sau grija pentru ce ar mai putea să roadă voinicul prin casă până vei ajunge și tu nu mai există. În inima Transilvaniei există niște oameni care s-au gândit și la suflețelul necuvântător.

Rămânem în centrul orașului, dar schimbăm piața. Următoarea locație, Che Guevara, se află în Piața Unirii, iar personalul de acolo este mai mult decât încântat să te primească împreună cu prietenul necuvântător. Fie că vrei să servești o băutură sau ai poftă să mănânci ceva, în Piața Unirii se găsește iată și o variantă de local pet friendly.

La câțiva pași de Piața Unirii, (câțiva pași de ai tăi, pentru că dacă numărăm pașii pe care îi face cineva care are în dotare 4 picioare s-ar putea să fie mai mulți…) mai exact pe strada Universității, se află boema cafenea Sisters. Cu un aer relaxant, pe terasa de la Sisters  sunt la fel de bine primiți și cei care vor să servească o cafea liniștiți, dar și cei care dau vesel din coadă.

Ne îndepărtăm puțin de zona centrală, la pas, evident, că doar am ieșit cu animăluțul la plimbare, și ne îndreptăm spre Samsara Foodhouse. Exact, în Cluj există o varietate de localuri în care poți servi preparate extrem de gustoase, iar Samsara Foodhouse se numără printre cele care te primesc și cu animalul de companie. Înainte să ajungi la ei, ideal ar fi să îți faci o rezervare, iar ei cu siguranță vor găsi un loc în care tu și prietenul tău să vă simțiți bine.

Dacă nu ești hotărât cu privire la ce ai vrea să servești, există și varianta de a urca la Electric Garden, pe Cetățuie, deasupra Clujului. Totuși, în funcție de anotimpul și perioada în care vrei să treci pe acolo, îți recomandăm să te asiguri că vei găsi deschis.

Variantele enumerate mai sus sunt doar câteva dintre localurile în care poți să poposești în Cluj împreună cu animalul tău de companie. Orice s-ar spune însă, un lucru e cert: iubitorii de animale au de unde să aleagă atunci când nu vor să își lase prietenii necuvântători acasă.

Articol realizat de :
Oana Ratiu (doctorand în cadrul SDCRPP UBB Cluj-Napoca)
Foto: Electric Garden, Samsara Foodhouse, Che Guevara, Sisters, FORM Cafe