VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
13°C

Din turnul Bisericii Sf. Mihail

Biserica Sfântul Mihai, aflată în Piața Unirii cu al doilea cel mai înalt turn al unei instituții de cult religios din România are o înălțime de 80 de metri, iar panorama care se poate vedea de sus este pe măsura așteptărilor. Turnul oferă o vedere de 360 de grade asupra orașului, însă este rareori permis accesul vizitatorilor.

 

Din turnul de apă din Grădina Botanică

Dincolo de vegetația luxuriantă, se observă unele dintre cele mai înalte clădiri din Cluj și chiar turnul Bisericii Sfântul Mihai, amintit mai devreme. Grădina Botanică Alexandru Borza se află pe strada Republicii, în cartierul Zorilor, pe o suprafață de 14 hectare unde se cultivă 10 mii de specii diferite de plante de pe diferite continente.

 

De pe Cetățuie

Dealul Cetățuii reprezintă, atât pentru turiști, cât și pentru locuitorii Clujului, o alternativă excelentă de relaxare și explorare a împrejurimilor.

 

De la marginea pădurii Hoia-Baciu

O priveliște impresionantă poate fi observată la ieșirea din pădurea clujeană, unul din cele mai faimoase locuri din lume în care se spune că au loc fenomene paranormale.

 

După Făget pe drumul spre satul Sălicea

Drumul prin pădurea Făget, din Cluj spre Sălicea și Ciurila, devine tot mai plăcut în rândul clujenilor. La ieșirea din pădure, pe dreapta, pe colinele de la marginea șoselei poate fi zărit orașul, un loc de tihnă cu unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare clujene.

 

Din Feleac

Dealul Feleacului se află la 7 kilometri de Cluj-Napoca și la o altitudine de 711 m. Satul a fost atestat în anul 1366, iar până în momentul de față are peste 1800 de locuitori. 

 

Cimitirul din cartierul Mănăștur

Puțin cunoscut nou-veniților în Cluj și, poate, chiar locuitorilor, Cimitirul din Mănăștur, dincolo de monumentele funerare, oferă o incredibilă panoramă spre cartierul al cărui nume îl poartă și nu numai. Aici poate fi observat contrastul dintre frumusețea clădirilor moderne și sobrietatea mormintelor din apropiere.

 

Varianta Zorilor – Mănăștur

Punctul de conectare a două cartiere ale orașului oferă o panoramă pitorească, incluzând căsuțe viu colorate de la marginea orașului, și una metropolitană, cu o impresionantă vedere spre blocurile ridicate în cartierul Mănăștur.