VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
27°C

Dacă ajungeți la Cluj în perioada pascală vă propunem mai multe evenimente și locații pe care le puteți vizita. După cum bine știți Cluj-Napoca este un oraș pluriconfesional, așadar noi sărbătorim paștele în două weekend-uri prelungite la Cluj-Napoca. Primul este în mijlocul lunii Aprilie, iar local se mai numește Paștele maghiarilor sau Paștele Catolic și cel de-al doilea cu o săptămână mai târziu și este cunoscut ca și Paștele Ortodox.

Slujba de Înviere în Cluj-Napoca

Cea mai importantă sărbătoare religioasă anuală este celebrată de sute de ani la Cluj-Napoca. 

Dacă ajungi în perioada Paștelui maghiar vă recomandăm slujbele oficiate în edificiile religioase istorice din oraș – bisericile Romano-Catolice „Sfântul Mihail”, Biserica Franciscană, Biserica Piariştilor, Biserica „Calvaria”, sau bisericile reformate de pe strada Mihail Kogălniceanu, Calvină din Oraşul de Jos, Biserica Reformată-Calvină cu Cocoş, Biserica Luterană Sinodo Prezbiteriană sau Biserica Unitariană.

Dacă ajungi în perioada Paștelui ortodox poți participa la slujba de înviere la foarte multe biserici din oraș, dar noi vă recomandăm Catedrala Mitropolitană Ortodoxă sau Biserica Ortodoxă din Deal pentru ritul ortodox, și pentru cel greco-catolic Catedrala Greco-Catolică „Schimbarea la Faţă” sau Biserica „Bob”.

Când: 16 și 23 aprilie

Unde: În Edificiile religioase

 

Târgul de Paște al meșterilor populari 

Asociația Meșterilor Populari Clujeni promovează meșteșugurile tradiționale locale atât în țară cât și în alte țări. În fiecare an de paști aceștia organizează un târg cu expoziție și vânzare de produse tradiționale.

Când:  14 – 21 aprilie

Unde: Piața Avram Iancu

   

 

Balet – Lacul Lebedelor

Balet în patru acte pe un libret de Vladimir Beghicev și Vasili Geltzer. Primul dintre balete, Lacul lebedelor, a fost compus de către Ceaikovski în perioada 1875 – 1876 și are la bază un libret de Vladimir Beghicev și Vasili Geltzer, care redă tematica victoriei binelui asupra răului și a dragostei adevărate asupra răului, având în centru prezența “fetei-lebădă”, simbol al purității și feminității și pe al ei iubit Siegfried, a cărui iubire sinceră reușește să spulbere vraja care o ține captivă.

Când: 15 Aprilie 2022, ora 18.30

Unde: Opera Națională Română

 

 

Spectacole de teatru

Teatrul a fost dintotdeauna cea mai complexă dintre arte, o artă vie ce oferă producţii teatrale de înaltă ţinută artistică. Cele două instituții teatrale din Cluj-Napoca vă propun mai multe spectacole în perioada Paștelui : AMALIA RESPIRĂ ADÂNC și AUDIȚIA (la Teatrul Național Cluj), ROMEO ȘI JULIETA, CĂLĂTOR SUB CLAR DE LUNĂ, OEDIPUS și STRIGĂTE ŞI ŞOAPTE (la Teatrul Maghiar de Stat Cluj)

Când: 15, 17, 22, 23, 24, 25  Aprilie 2022

 Unde: Teatrul Național Cluj și Teatrul Maghiar de Stat Cluj

      

 

Recital cameral de Paşti – Cvartetul Transilvan

Recitalul va interpreta Ultimele şapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce, Hob. III: 50-56 de Joseph Haydn. Cvartetul Transilvan îi are în componență pe Gabriel Croitoru vioară I, Nicuşor Silaghi vioară a II-a, Marius Suărăşan violă și Vasile Jucan violoncel.

Când: 20 Aprilie 2022, ora 19:00

Unde: Biserica Piaristă

 

 

PIE JESU – recital liric pascal

Imprumutand titlul textului liturgic din Recviem, Recitalul PIE JESU este prilejul de a intensifica prin puterea muzicii trăirile spirituale ale Învierii Domnului, aducând în atenție o muzică de înălțare spirituală.

Evenimentul vine ca o invitație de a ne îndrepta spre sacralitate, de a celebra împreună și de a întâmpina sfintele sărbători pascale prin muzică. Această inițiativă, se va materializa cu sprijinul artiștilor Operei (Diana Țugui – Soprană, Liza Kadelnik – Mezzosoprană, Cristian Mogoșan – Tenor, Corneliu Huțanu – Bas, La pian: Lucian Dușa și Scenograf: Magdy Hawash) care vor dărui un moment sacru, de care deseori avem atâta nevoie.

Când: 21 Aprilie 2022, ora 18:30

Unde:  Cercul Militar

 

 

Alandala  ▼ retro future [digital_dinner]

Digital dinner 19:00 – 22:30 (MICHA BLANOS [live piano concert] ANDREI PETRU & BAND)

Dance party 22:00 – 06:00 (cu MANOLACO [mykonos / cavo paradiso] MACARIE [midas touch])

 

Expoziția ”INTERACTIVUM”

Centrul de Interes prezintă un eveniment cultural devenit tradiție care aduce în prim plan rezultatele colaborării dintre artistul austriac Klaus Obermaier și studenți ai masterului Digital Interactive Arts din cadrul Facultății de Teatru și Film, Universitatea Babeș-Bolyai.

Când: 15 Aprilie 2022, ora 20:00

Unde: Centrul de Interes, Fabricii de Chibrituri 9A

 

Grădinile urbane: O alternativă de petrecere a timpului în aer liber 

EC Garden

O grădină urbană în centrul orașului, cu multă natură, food trucks, baruri, drinks, terasă încălzită și locuri de șezut la foc, pet friendly și o atmosferă mereu chill.

Când: zilnic

Unde: Cetățuie

    

 

Zazen – Verde Urban

Zazen e locul în care ne dorim să se întâlnească toate activitățile faine de timp liber: o ieșire cu prietenii, o masă bună și niște fancy drinks sau un super concert care adună oamenii dragi la un loc. 

Când: zilnic

Unde: Zazen Verde Urban. Club Transilvania

 

Vă așteptăm la Cluj!

 

Sursă foto: arhivă Visit Cluj, Nicu Cherciu și @ECgarden.