VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
13°C

Într-o zi toridă de vară în Cluj-Napoca există trei moduri de a vă răcori: luați o înghețată, faceți o escapadă în natură sau mergeți la înot la o piscină sau la un lac.

Canicula verii se poate tempera si cu o înghețată mancată în centrul Clujului. O serie de gelaterii au propriile retete pe care le pregatesc în cele mai gustoase specialități locale.

   

O escapadă în natură este o modalitatea perfectă de a vă ascunde la umbră și de-a vă relaxa într-un parc, muzeu în aer liber, la gradină botanică sau într-o pădure din jurul Clujui (Pădurea Făget, Pădurea Hoia-Baciu sau Lacul Tarnița)

    

Sau să te răcorești la o piscină, un ștrand sau un lac din Cluj-Napoca sau în împrejurimile sale.

Aici găsești unele dintre recomandările noastre:

Ștrandul Clujana – acesta este dotat un ștrand dotat cu un bazin mare și unul pentru copii

Ștrandul Sun Grigorescu – pune la dispoziția vizitatorilor două bazine, unul având o adâncime de 1,5 m, iar altul o adâncime de 0,6 m. De asemenea, Strandul Sun – Grigorescu dispune și de un tobogan acvatic pe două nivele

 

Bazinul Olimpic – piscina exterioară de dimensiuni olimpice (50×25 metri) cu 10 culoare prevăzute cu block-start-uri.

Aqua Park Florești vă ofera 4 piscine, cu doua topogane de aterizare de 115 m si 95 m, un bazin de spa, un bazin cu jocuri de apa pentru adolescenti si un bazin pentru copilasi, incalzite si relaxante.

Piscina Aqua Experience – din Baciu de la complexul Sungarden Golf & Spa Resort este situată în spațiul edenic dedicat relaxării și refacerii tale

Sun Tropez – complexul situat în localitatea Sălicea vă așteaptă cu cele șase piscine structurate astfel: 2 piscine pentru copii până în 5 ani, o piscină pentru copii între 5 și 12 ani, o piscină mixtă pentru adolescenți și adulți și 2 piscine doar pentru adulți (18+), cu două tipuri de plajă (iarba si dale)  unde găsim 400 șezlonguri și 20 baldachine. (necesita rezervare în pealabil)

“La Mesteceni” – piscinele exterioare de la pensiunea din localitatea Sălicea vă așteaptă cu doua bazine, unul pentru adulți și altul pentru copii iar apa este filtrată automat și încălzită cu pompe de caldură. (necesita rezervare în pealabil)

Oxygen Pool&Lounge – situată la baza dealului Feleacu spre Vâlcele, dispune de piscina infinity oferă o mai bună circulație a apei decât piscinele obișnuite, așadar te bucuri în permanență de momente de calitate într-o apă curată.

 

În localitatea Cojocna există mai multe variante: Cojocna Băi – doua dintre lacuri, Toroc și Lacul Mare au fost transformate în băi, frecventate în timpul verii și Salt Resort Cojocna – complexul are 3 piscine exterioare (1 sărată, 2 dulci)

La Turda există două posibilități de înot la Ștrandul Durgău și Baile Sărate de la lacul Roman

Laguna Albastră – situat într-o zonă cu dune de nisip, în imediata apropiere a comunei Aghireşu, se află un lac ce atrage prin culoare apei sale

 

Lacul Tarnița -este una dintre cele mai populare zone turistice din apropierea orașului Cluj-Napoca, iar aici vei putea practrica o serie largă de activități printre care înotul într-un peisaj montan.

Vă dorim o răcorire placută la Cluj!

 

Sursă poze: Clujlife, Anania Hiriscau, Ziarul Făclia, Moritz Eis și site-urile piscinelor