VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
15°C

Vara acesta s-a inaugurat în centrul Clujului cel mai ciudat muzeu din România – Steampunk Transylvania & Fantasy Museum.
Steampunk este o mișcare și o estetică inspirată de idealurile victoriane ale perioadei marii industrializări și practic prezintă viziunea celor din secolul al XIX-lea priviind invețiile din viitor.

Practic în acest muzeeu ni se prezintă invențiile retro-futuriste ale secolelor trecute și cum aceștia previzionau unele elemente care aveau să devină foarte populare în zilele noastre, iar în timp a devenit o formă de expresie artistică și un instrument educațional care învață ingeniozitatea, colaborarea și încrederea în sine.

Mulți clujeni au fost deja familiriarizați cu acest stil prin numeroasele localuri amenajate cu elemente de steampunk însă abia din acest an au un muzeu dedicat acestui stil retro-futurist.

Ce exponate îî așteaptă pe vizitatorii muzeului:

Camera cu instalaţii steampunk, de la bunicul reportofonului, al xerox-ului sau al iphone-ului până arme futuristice

Laborator de alchimie unde se cerceta elixirul tinereții

Pădurea magică de fantezie inspirată din romanele lui Jules Verne

Zona experimentelor medicale și camera de tortură

Camera ascunsă unde se găsește expoziția de ceasuri cu cuc dar și maşina timpului sunt doar câteva dintre exponatele care-i aşteaptă pe vizititarorii.

  

Prof. Sylvester și Dr. Istvándy alături de spridușii lor vă așteaptă într-o călătorie fascinantă în care ăuteți să descoperiți povestea exponatelor unicat.

Sursă foto: Radu Pădurean