VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
15°C

Una din caracteristicile cele mai recunoscute ale cărții științifico-fantastice “20.000 de Leghe Sub Mări” a lui Jules Verne, publicată în anul 1870, este submarinul Nautilus. Se spune că Nautilus era un submarin foarte sofisticat, care se afla mult înaintea timpului său prin elementele și mecanismele care îl făceau unic în întreaga lume. Geniul din spatele construirii și manevrării submarinului era capitanul Nemo, un caracter enigmatic și plin de mister.

În momentul în care povestea a fost publicată, ideea de electricitate ca sursă de energie era una complet revoluționară, iar Jules Verne a echipat submarinul și cu facilități pentru generarea apei proaspete, creșterea hranei și reciclarea aerului, răspunzând la toate nevoile echipajului în timpul călătoriilor lungi sub apă. Submarinul Nautilus pleacă în mai multe expediții îndrăznețe de-a lungul cărții, aventurându-se în adâncurile oceanului, de la apele înghețate ale Oceanului Arctic, până la rifurile de corali din Oceanul Indian și întâlnește pe parcus o varietate mare de specii acvatice neobișnuite.

Astăzi chiar și voi vă puteți îmbarca într-o aventură ca de poveste alături de căpitanul Nemo, deoarece cea mai nouă secțiune a Muzeului Steampunk Transylania, Submarinul Nautilus, este acum deschisă pentru toată lumea! Pe măsură ce treceți prin apele adânci pline de meduze colorate, un scafandru necunoscut vă va întâmpina la bordul submarinului. Deschideți ușile și lasăți aventura să se desfășoare!

Ahoy! Bine ați venit, dragi aventurieri! Pe măsură ce înaintați spre hublourile submarinului, trebuie să vă avertizez, s-ar putea să vedeți mai multe creaturi ciudate. Să nu vă temeți de rechini, sunt camarazii noștri de călătorie, însă am auzit că au fost zărite chiar și sirene fermecătoare. Aveți grijă la mrejele lor, mulți aventurieri s-au lăsat cucerți de frumusețea neîmblânzită a sirenelor! Simțiți-vă ca acasă, aici, în submarin! Vă puteți așeza chiar și în scaunul căpitanului Nemo. Lui îi place să stea aici și să planifice următoarea noastră aventură, atunci când nu cântă la orgă.

Sper că nu vi s-a făcut rău de mare! Dacă aveți nevoie de o gură de aer proaspăt puteți să vă urcați pe scară, submarinul se vede foarte bine de sus! Iar dacă vă uitați cu atenție în jurul vostru, s-ar putea să găsiți chiar și corespondența membrilor echipajului nostru. Datoria mea în submarin este să trimit corespondența. În fiecare dimineață arunc în ocean mai multe mesaje în sticlă, să fie găsite de aventurieri curajoși ca voi!

Stați puțin, ce a fost asta? Ați simțit și voi? Oh, nu, am fost loviți de o caracatiță uriașă, submarinul este sub atac! Repede, ajutați-mă să apăr submarinul! Este o situație de urgență, cineva să anunțe capitanul!

V-ați dorit vreodată să plecați într-o lume de poveste și să călcați pe urmele căpitanului Nemo? Acum vă puteți face visul copilăriei să devină realitate! Muzeul Steampunk Transylvania este deschis de luni până duminică, de dimineața până seara, pentru toții aventurierii curajoși care vor să îi treacă pragul și să se alăture călătoriei Submarinului Nautilus!

Să nu vă uitați harpoanele și imaginația! Ahoy!

 

Articol realizat de :
Ana-Maria Șoșdean (student masterand în cadrul FSE – UBB Cluj-Napoca)