VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
12°C

Țara noastră este bogată în tot felul de festivități și ritualuri populare, printre acestea, se numără și cele legate de iubire – un subiect bogat în simboluri în toate culturile. Pentru lumea occidentală, sărbătorile dragostei sunt reprezentate de Ziua Îndrăgostiților, în timp ce românii au avut tradiția Dragobetelui.

Sărbătorit la 10 zile după Ziua Îndrăgostiților, acest eveniment popular festiv și-a luat numele de la Dragobete. Fiu al unei figuri feminine străvechi care readuce primăvara,  Dragobete era echivalentul românesc al lui Eros. În satul românesc, Dragobete a fost sărbătorit de tineri și femei care și-au dezvăluit relațiile. Culegeau flori, cântau cântece lângă râu sau dansau „hora” – dansul popular românesc.

Pe de altă parte, este de înțeles de ce  Ziua Îndrăgostiților a preluat și a câștigat popularitate. Mai ușor de conectat, este destul de întâlnit în rândul populației urbane. Acesta este motivul pentru care veți vedea o mulțime de  petreceri cu tematică de Ziua Îndrăgostiților sau seri de luat masa.

Dacă tu și partenerul tău sunteți în căutarea unui eveniment special pentru a vă sărbători dragostea, în Cluj-Napoca există mai multe opțiuni:

  • Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă aduce niște evenimente în ton cu principalele sărbători ale lunii. O nouă expoziție în incinta Iulius Mall, „Afrodiziace și anti-afrodiziace de-a lungul timpului”, o serie de ateliere de realizare parfumuri așa cum făceau farmaciștii în vechime, „Parfumul dragostei”, plus un eveniment cu totul special: spectacolul „Alegerea” prezentat de Teatrul Național ”Marin Sorescu” din Craiova, ce are la bază piesa într-un act, scrisă în 1960, la Versoix, de către Majestățile Lor Regele Mihai I și Regina Ana.

  • Opera Națională Română din Cluj-Napoca oferă un tur ghidat în lumea primei instituții lirice din România și pentru a afla totul despre ce se întâmplă în spatele cortinei. Pe parcursul turului veți afla mai multe despre istoria sau arhitectura clădirii dar și a instituției lirice clujene în general. În cadrul vizitei vei vedea foaierul principal, vei intra în lojile de la rangul I, vei vizita foaierul de la rangul II, foaierul balconului, sala de spectacole dar și cabinele artiștilor. De asemenea, începând cu ora 19:00 va avea loc Cluj Chamber Music Festival, aflat la prima ediție, care va aduce în atenția publicului clujean un gen muzical ce a ajuns să fie una dintre cele mai apreciate forme de muzică clasică: Muzica de cameră!
  • Teatrul Național Cluj-Napoca: „O scrisoare pierdută” de I.L. Caragiale

  • Bulevardul M: Targul de Cadouri Handmade Iris Cluj „Mesaje de dragoste”

  • Bruto: Food Romance (meniu special) unde cu muzică live vin cei de la Hayex Fusion

  • After Eight – Cocktail Club: Party Like A DON (Valentine Vibes), Valentine’s kitsch party și Kitsch me baby one more time

  • BAILArte Dance School: Find your Valentine Latino Party – by BAILArte

  • L’Autre Café: De Dragobete Petrecem Studențește

  • Bardot: Colorful KIZZ ME Party – 💞 is in the air

  • FRANK the tank: The Frank Show: Not a Valentine’s Concert