Ce facem? Arătăm de ce parcul e propus ca arie naturală, dar povestim succint și de biodiversitatea zonei, ori în ce stadiu e proiectarea parcului și cât mai durează efectiv, din ce date avem, până la execuția lucrărilor.
Vă prezentăm și ce alte campanii avem în Cluj: de pildă, cum se leagă viitorul Parc Est de Inelul Verde Metropolitan printr-un culoar verde albastru la Becaș din Feleac la Someș. Ne uităm și la deșeurile adunate pe Becaș ca să trimitem o sesizare colectivă.
Apoi, vă povestim și de rețele naționale din care facem parte, de la Let's Do It, Romania!, la Rețeaua pentru Natură Urbană la Rețeaua Cu Apele Curate, ca să afli cum îți poți aduce aportul în ele.
Parcul Est din Cluj este cel mai mare spațiu verde din oraș propus ca parc sub forma unei arii naturale protejate urbane. Campania SOS Parcul Est datează din 2010, acum parcul fiind la final de proiectare. Parcul Est a fost propus ca arie naturală protejată pentru că are 50 de specii cuibăritoare, în total peste 100 de specii de păsări, cea mai mare biodiversitate avifaunistică a Clujului, potrivit Societății Ornitologice din România (SOR).