VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
1°C

Tururi în Transilvania

Această regiune a României este cunoscută mai ales ca un ținut misterioas „al vampirilor însetați de sânge” care este asociat cu celebrul personaj Dracula creat de Bram Stoker, dar dincolo de această imagine mai există multe comori de descoperit.

Înconjurată de Munţii Carpaţi, Transilvania oferă turiştilor peisaje sălbatice cu păduri de lemn de esență tare, pășuni luxuriante sau pajiști de flori care sunt „casa” celor mai mari habitate de râșii, cerbi, lupii și urșii din Europa. Acest ținut oferă oportunități pentru expeririențe unice prin explorarea peşterilor, drumeţiilor şi escaladelor montane.

Călătorind în Transilvania poți descoperi „ultimul peisaj cu adevărat medieval din Europa” prin farmecul satelor săseşti şi a bisericilor fortificate transilvănene, al căruțelor trase de cai, sau al ciobanilor care își îngrijesc turmele de oi și al sătenilor ce fac fân sub soare.

Toate acestea doar la doi pași de Cluj-Napoca, Inima Transilvaniei!

Best of Transylvania

Itinerariu sugerat

Țara Călatei
Ținutul Fluturelui Albastru
Drumul sării
Drumul Mareșalului
Comorile Apusenilor
Țara Călatei este o microregiune etnografică între Cluj-Napoca și Huedin ce cuprinde în jur de 40 de sate – sate românești, mixte și maghiare – unde se păstrează o arhitectură specifică, tradiții comune, și, în special în comunitățile maghiare, un port și un dans caracteristice. Itinerariu - Cluj - Mera - Mănăstireni - Sâncraiu - Valea Drăganului - Stana - Cluj. Durată 4-5 ore
vezi traseul
Ținutul Fluturelui Albastru, o microregiune care se poziționează în Câmpia Transilvaniei și Podișul Someșan, la nord de Cluj-Napoca pe Valea Somețului Mic. Numele său este corelat cu culoarea de pe aripile fluturelui Maculinea, ci, de asemenea, de la casele albastre tipice, cu farfurii colorate sub grindă și țol de lână, de la reședințele nobiliare (cu sânge albastru) ce împânzesc ținutul - cetăți cu urieși, castele de legendă unde se țes povești electrice și de la culoarea Someșului. Itinerariu Cluj - Bonțida - Tăușeni - Sic - Săcălaia - Mănăstirea - Gherla - Dabăca - Chidea - Cluj. Durata 5-6 ore
vezi traseul
Drumul sării - un drum al sănătătii reprezintă o rută turistică tematică care are la baza fostele exploatări minere de sare din apropiere de Cluj în Câmpia Transilvaniei. Alături de aur, sarea a reprezentat în trecutul îndepărtat unele dintre cele mai importante resurse, și a suscitat interesul multor civilizații. Aceste drumuri comerciale istorice (latina -Via Salaria, germană Salzstraße) și-au pierdut în timp importanța, însă în anii trecuți importanța sării avea să renască prin turism. Fie că este vorba de relevanța teraupeutică a salinelor sau a lacurilor sărate, fie prin patrimoniul cultural-istoric al fostelor explotări saline. Itinerariu: Salina Turda - Băile Sărate Turda - Băile Cojocna - Sic -Băile Ocna Dej Durată: 5-6 ore
vezi traseul
Drumul Mareșalului – ruta panoramică un drum strategic cu viraje multe, chei adânci, urcușuri și coborâșuri într-un peisaj de basm care a fost construit între 1940-1943 pentru a facilita accesul armatei române către Cluj. Poți începe călătoria ta din Cluj Napoca spre Valea Ierii de unde drumul urcă șerpuit prin satul Plopi pe Muntele Rece, iar apoi se coboară într-o zonă cu priveliști fermecătoare pe Valea Someșului Rece, unde se traversează Defileul Răcătăului spre satul Măguri-Răcătău, de unde se începe urcușul pe un drum îngust printr-o zonă acoperită de un verde crud cu mai multe puncte de belvedere, odătă ajunși în satul Marișel drumul se bifurcă fie spre Parcul Natural Apuseni prin Beliș, fie coboară spre Cluj-Napoca prin tabloul cu priveliști captivante cu serpentine și lacuri prin Valea Someșului Cald. Durată: 4-5 ore
vezi traseul
Circuitul Comorile Apusenilor este un traseu lung de o zi, două care te ghidează prin Parcul Natural Apuseni, pe la lacuri, ghețari, peșteri, canioane și cascade pe drumuri pline de serpentine care urcă și coboară în curbe largi, mărginind fiind de prăpăstii lungi. Un cicuit care te ridică, cu fiecare bătaie a inimii, tot mai sus, treaptă cu treaptă în împărăţia munţilor Apuseni. Itinerariu: Cluj- Beliș - Horea- Ghețarul de la Scărișoara - Sudrigiu- Peștera Urșilor - Platoul Padiș - Ic Ponor - Smida - Rachițele - Beliș - Cluj.
vezi traseul

Tururi Ghidate

de la 550 lei
Durata: 10 ore
Limba: Engleză
Sighișoara și Biertan
Experimentați două situri ale Patrimoniului Mondial UNESCO într-o singură zi, într-o excursie privată de 10 ore. După o plimbare pitorească prin munții transilvăneni, vizitați centrul orașului medieval Sighișoara. Orașul istoric este cunoscut pentru că a fost locul de naștere al notoriuului Vlad Dracul, care a inspirat personajul lui Dracula. Bucurați-vă de prânz în Biertanul retras, apoi vizitați impresionanta sa biserică fortificată.
de la 970 lei
Durata: o zi
Limba: Engleză
Bran
Vizitați castelul lui Dracula din Bran Explorează orașul medieval Sighișoara, inclusiv casa natală a lui Dracula Descoperiți adevărata poveste din spatele mitului Dracula Bucurați-vă de frumoasa zonă rurală locală.
de la 300 de lei
Durata: 4 ore
Limba: Engleză
Turda (Salina Turda)
Explorează Salina Turda într-un grup foarte mic limitat la cinci persoane O alegere evidentă pentru pasionații de istorie și geologie Sunt incluse serviciul de ridicare și returnare de la hotel.
de la 370 de lei
Durata: 9 ore
Limba: Engleză
Scarița-Belioara
Itinerar Scarita-Belioara este o rezervatie botanica. Această minune naturală găzduiește o diversitate de plante rare. Unele dintre ele au supraviețuit din perioadele glaciale reci: Există elemente rare de faună, precum fluturii, dar și vulturul auriu (Aquila chrysaetos), cea mai mare pasăre rapitoare înregistrată în România care cuibărește pe stâncile bruște.