VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
6°C

Tururi de oraș

Pe jos poți să descoperi cel mai bine Cluj-Napoca într-un tur care îți arată aproape tot ce vrei să vezi într-o primă incursiune în oraș. Fie că alegi să urmeze indicatoarele turistice și itinerariile traseelor turistice sugerate fie că alegi un ghid care să te ghideze prin centrul istoric sau prin parcuri și păduri clujene și care o să-ți ofere informații necesare pentru experiența ta în Cluj-Napoca să fie memorabilă.

Obiective

Itinerarii sugerate

Clujul Baroc
Clujul Gotic
Traseul Palatelor clujene
Traseul statuilor clujene
Turism rural și spiritual
Traseul Edificiilor religioase
Traseul Muzeelor
Având o istorie bogată, municipiul Cluj-Napoca adăpostește o multitudine de construcții în stil baroc. Vă invităm să vizitați o parte din acestea parcurgând traseul dedicat stilului baroc.
Către hartă
Născute din bazilicile păgâne ale Antichităţii, bisericile stilului romanic erau construcţii masive şi rigide, care nu tindeau spre înălţimi... Lumina parcă era exilată din interior... Ceva urma să se întâmple! O lume nouă, cu mai multă viaţă, urma să se nască.
Către hartă
Vă invităm să hoinăriţi prin inima orașului şi să admiraţi cele mai frumoase palate ale Clujului care vă vor ajuta să descoperiţi frumuseţea urbei de altă dată.
Către hartă
De-a lungul timpului patrimoniul municipiului Cluj-Napoca a fost îmbogăţit cu o serie de monumente de artă plastică: unele îi reprezintă pe foştii conducători ai ţărilor româneşti, altele comemorează poeţi sau personalităţi marcante ale trecutului locului. Vă invităm să îi descoperiţi parcurgând traseul de mai jos.
Către hartă
Având o istorie tumultoasă, Clujul a conturat o mulţime de spaţii destinate negoţului, promenadelor sau manifestărilor de orice fel, astfel formându-se pieţele pe care le regăsim şi azi, pieţe care pot fi vizitate parcurgând itinerarul propus în continuare.
Către hartă
Renumit ca oraş pluriconfesional şi multietnic prin tradiţie, Clujul este bogat reprezentat de multitudinea edificiilor religioase înălţate de-a lungul secolelor XIV-XX, în variate stiluri arhitecturale.
Către hartă
Muzeele, indiferent de profilul lor, reconstituie scene desprinse din cultura şi istoria locurilor pe care le reprezintă; fiind deschise atât publicului larg cât şi oamenilor de ştiinţă, în scop didactic sau de relaxare. În municipiul Cluj-Napoca muzeele aparţin diferitelor categorii: artă, istorie, etnografie, biologie, geologie etc.
Către hartă

Tururi Ghidate

60 de lei
marți – sâmbătă
la orele 12:00, 14:00, 16:00, 18:00
Fabrica de Bere - Calea Mănăștur 2
Turul fabricii de bere artizanală Bârlog reprezintă o experiență atât prin incursiunea în procesul de fabricație cât și prin gustul, mirosul și aspectul berilor. Tur disponibil în Română, Engleză și Maghiară
de la 120 de lei
Durata: 2-4 ore
Limba: Engleză
Strada Matei Corvin 4
ArtCrawl este un tur personalizat, disponibil prin rezervare, care încurajează persoanele din afara orașului să descopere diversa scenă de artă contemporană locală; un ghid pentru spațiile expoziționale, precum și schimbul de cunoștințe despre artă despre artă și artiști este, de asemenea, o parte a accesului
Gratuit
La orele 11am și 6 pm
Limba: Engleză
Piata Unirii
Tururile noastre gratuite sunt o invitație de a descoperi istoria „inimii” Transilvaniei, oferind posibilitatea explorării fascinantei moșteniri cultural-istorice și arhitecturale, cuprinzând atracții cunoscute sau mai puțin cunoscute și recreând atmosfera medievală locală cu povești și legende care vorbesc despre spiritul locului.
de la 150 lei
Durata: 2-3 ore
Limba: Engleză
Pădurea Hoia
Aveți nevoie de „acel ceva” pentru a vă condimenta vacanța? Poate vrei să experimentezi senzația de a fi urmărit sau poate vrei doar să auzi legendele uneia dintre cele mai renumite păduri din lume, în timp ce te plimbi prin ea, noaptea ... vizitează Pădurea Hoia-Baciu! Turul include povești și legende despre pădure, o excursie la Poiana Rotunda și localizarea unor copaci bizari.