VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
0°C

Având atâtea lucruri de făcut cu copiii în Cluj-Napoca, poate fi dificil să te decizi: prin clasamentul nostru, oferim, prin urmare, puțină ordine în grămada colorată de activități pentru copii.

Acestea sunt atracțiile de top pe care orice copil trebuie să le vadă pur și simplu în Cluj-Napoca

  1. Zoo Moara de vânt

Zooparc Moara de Vânt – parc de agrement și zoo unde copiii împreună cu parinții pot să mângaie, să fotografieze și să hrănească animalele. Peste 400 de animale din peste 60 de specii cum ar fi iepurași, rățuște, gâște, găini, bibilici, fazani, păuni, porumbei, prepelițe, porcușori de Guineea, capre, alpaca, pecari, porci pitici americani, cerbi lopatari, cerbi carpatini, papagali, curci, ponei, măgari, lame, mufloni, maimuțe, cai, ulii, șoimi, văcuțe pitice Zebu, potârnichi de California, broaște țestoase, ratoni, ursuleți năsoși, oi de camerun, veverițe, etc.

– călărie pe cai și pe ponei, plimbări de agrement
– plimbări cu sania sau căruța, în funcție de anotimp
– plimbări cu trenulețul
– loc de joacă
– trambulină
– parc de aventură

 

2. Dinoland Wonderland

Peste 25 de dinozauri expuși în DINO PARK sunt printre cele mai reprezentative exemplare atestate științific, reproducerile fiind bazate pe elementele anatomice desoperite de-a lungul timpului de către paleontologi.

Dintre replicile de dinozauri expuși (statici, dar și foarte mulți animatronici, care scot sunete înfricoșătoare), unii având dimensiuni impresionante enumerăm:

DIPLODOCUS (peste 12 m lungime), TYRANNOSAURUS REX (peste 9 m), STYRACOSAURUS, BARYONYX, GALLIMIMUS, PLESIOSAURUS, CARNOSAURUS, ANKYLOSAURUS, DIMETRODON, STEGOSAURUS, DEINONYCHUS, PARASAUROLOPHUS, DILOPHOSAURUS, TRICERATOPS, AMARGASAURUS.

Nu lipsește din acest parc tematic nici replica lui HATZEGOPTERYX – “Zburătorul înfricoșător” (ale cărui relicve au fost descoperite în regiunea HAȚEG din ROMÂNIA în anul 1978) și care era în vremea sa cel mai mare prădător din zona EUROPEI.

Pe lângă aceste exponate copiii pot vedea sau interacționa cu replici de: ouă de dinozauri, schelete ce trebuie dezgropate, un T-REX pentru călărie sau niște Dinobaby mobili.

 

3. Clyde Town – orășelul din Vestul Sălbatic

Muzeul în aer liber Clyde Town reproduce cu fidelitate atmosfera unui oraș din Vestul Sălbatic, cu clădiri vechi din lemn și străzi pietruite, recreând atmosfera epocii saloanelor de la vest de Mississippi.
Orașul are bancă, birou de șerif, bar, școală cimitir, biserică etc. Totul arată ca în America anilor 1850. Terenul pe care a fost construit are o suprafață de 3.000 de metri pătrați.
Micuțul oraș dispune de toate instituțiile și afacerile specifice acelei perioade, de la bancă, farmacie, poștă, baie comună și școală până la frizerie, fierărie și chiar o spânzurătoare. ”Clyde Town” are inclusiv o biserică, unde se pot organiza contra cost ceremonii religioase.
Fiecare căsuță are caracteristica ei până la cel mai mic detaliu, nu doar ca aspect exterior, ci și ca decor de interior, de la tacâmurile de pe masă, care îți lasă impresia că oamenii sunt plecați undeva, până la lampa de gaz și patul făcut, care are deasupra o cruce.

 

4. Steampunk & Fantasy Museum

Steampunk este un subgen al ficțiunii științifico-fantastice și a fanteziei retro-futuristice care încorporează tehnologia și estetica inspirate de mașinăriile industriale cu aburi din secolul al XIX-lea. Termenul “steampunk” a fost inventat la sfârșitul anilor ’80, dar rădăcinile genului literar pot fi urmărite în operele autorilor precum H.G. Wells și Jules Verne, care au scris ficțiuni speculative ce prezintă mașinării cu aburi și istorii alternative.

Fiind unul dintre cele două muzee Steampunk din întreaga lume, acest muzeu ne aduce piesele de artă ale mai multor artiști steampunk, atât locali, cât și internaționali, și servește ca o introducere excelentă în lumea incredibilă a Steampunkului. Umplut cu invenții nemaipomenite și piese de artă fascinante, veți fi pierduți în detaliile de cupru ale multiplelor mașinării interactive pe care muzeul le are de oferit. Echipat cu un laborator de alchimie și o mașină a timpului complet funcțională, puteți alege să vă transportați în lumea ficțiunii științifice a lui Jules Verne sau să vă îndreptați spre lumea fanteziei, unde zânele și gnomii vă vor duce la petrecerea lor din hotelul melcului. Cu o secțiune nouă, submarinul Nautilus, atacat de Kraken însuși, aveți multe lucruri de făcut în acest muzeu, trebuie doar să vă lăsați imaginația să zboare. Atenție, s-ar putea să nu doriți să vă întoarceți în lumea reală după o astfel de experiență fascinantă!

 

5. Muzeul Farmaciei Cluj

Muzeul Farmaciei, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice a Transilvaniei, și-a redeschis porțile după o lungă perioadă de renovare și extindere. Acesta adăpostește peste 7.000 de obiecte autentice, care spun povestea evoluției farmaciei și medicinei în Transilvania.

Curiozități:

pe panourile ușilor unui dulap din farmacie sunt reprezentate etapele vieții omului: copilăria, tinerețea, maturitatea și moartea
– arborele vieții încadrat de doi șerpi ai lui Esculap
– în holul de acces poate fi vazută o hartă cu firmele farmaciilor care au fost atestate în Transilvania de la sfarsitul sec. al XV-lea până la începutul sec. al XVIII-lea
– pulvis mumiae vere (praful de mumie adevarată) și praful din pietre prețioase, ambele fiind utilizate ca medicamente universale
– hyraceum – produs de origine animală (viezure african) cu multiple aplicații medicale: epilepsie, isterie
– theriaca venetiana, utilizat ca antidot pentru otrăvuri
– asfaltul din Siria utilizat în tratamentul reumatismului
– pulberea de corali precum și ochii de rac – surse naturale de calciu

Într-o cutie încă se mai păstrează praf de mumie, în alta boabe de cafea excretate de pisica Civet din Asia, considerate antispasmodice și afrodisice sau parți din glanede anale de castor, pe care le credeau bune împotriva epilepsiei și a holerei…

 

6. Vivariul (UBB) și Muzeul Zoologic

In colecția permanenta a Vivariului exista 60 de specii de reptile, amfibieni, pesti si artropode care pot fi admirate de catre vizitatori.
Dintre acestea amintim: Vipera pufaitoare, Boa curcubeu, Gekko leopard, Varanul de Nil, Chinchilla, testoasa dobrogeana, Salamandra etc.

Muzeul Zoologic

Pe o suprafaţă de numai 700 de m², publicul are posibilitatea de a întâlni o mare parte dintre speciile de animale din fauna României, precum şi multe specii originare din diferite colţuri ale lumii.

Prima încăpere adăposteşte reprezentanţi ai principalelor grupe de nevretebrate (protozoare, spongieri, celenterate, viermi, moluşte, crustacee, insecte şi echinoderme). De asemenea, în această încăpere, vizitatorii vor întâlni procordatele (precursorii vertebratelor) şi o parte dintre vertebrate (peşti, amfibieni şi reptile). Cea mai mare parte a exponatelor prezente în această încăpere sunt conservate în lichid (formol sau alcool). Unele însă sunt preparate uscate, cum este cazul insectelor. A doua încăpere găzduieşte colecţia de păsări şi mamifere. Dintre vertebrate, păsările sunt cel mai bine reprezentate în muzeu.

 

7. Parcurile Clujului sunt locul perfect pentru o plimbare la umbră, cu barca sau cu hidrobicleta pe lacurile acestora ori cu bicicleta pe aleile răcoroase. De asemenea vă puteți petrece timpul cu cei mici în locurile de joacă din parcuri, amenajate doar pentru ei, fie sărind pe trambuline, dându-se pe tobogane sau explorând un castel desprins dintr-o poveste!

 

Pe lânga aceste 7 obiective vă invitam sa le descoperiti și pe celelalte aici.