În faţa bisericii și a școlii care îi poartă numele, este amplasat bustul episcopului Ioan Bob (1739-1830), cel care la 30 martie 1792 a adresat împăratului Leopold al II-lea, care era și principe al Transilvaniei, un memoriu, intitulat Supplex Libellus Valachorum Transsilvanie, adică Petiţia Valahilor din Transilvania, solicitându-i acestuia drepturi legitime pentru populaţia românească.

Om de o aleasă cultură, episcopul Ioan Bob este autorul Dicţionariului românesc, latinesc şi unguresc, cuprinzând circa 11.000 de cuvinte româneşti, cărora li se indică şi echivalentul latin şi maghiar. Cea mai importantă lucrare a sa este Biblia de la Blaj din 1795, cunoscută şi sub numele de Biblia lui Clain sau Biblia lui Bob, reprezentând cea de-a doua traducere a Sfintei Scripturi tipărită în limba română.

De asemenea, pe lângă biserica din Cluj, episcopul Ioan Bob a ctitorit şi alte biserici greco-catolice, între care Biserica „Bobˮ din Mediaş şi Biserica „Bobˮ din Târgu Mureş.

În curtea bisericii, în semn de preţuire pentru cel care a înălţat lăcaşul de cult, a fost amplasat bustul episcopului. O placă turnată în bronz poartă în relief numele sculptorului Ilarion Voinea, autorul lucrării. Apoi, biserica și clădirea din curtea ei au intrat într-un amplu proces de restaurare, iar bustul episcopului a fost mutat în spaţiul pavat cu dale de beton adiacent faţadei principale a lăcașului de cult.