VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
5°C

Clujul este orașul cu peste 1500 de evenimente culturale și aproape 100 de festivaluri găzduite anual, Cluj-Napoca este unul dintre orașele cu cea mai mare vitalitate culturală din România.

Transylvania Open, turneul de tenis de la Cluj-Napoca, care a ajuns anul acesta la a treia ediție și-a asigurat încă o dată titlul de Cel mai bun turneu al anului la categoria 250 WTA pentru al doilea an consecutiv. În anul 2024 turneul se va desfășura între 3-8 februarie.

Zilele Clujului
Creativ și vibrant, Zilele Clujului scrie o altfel de poveste în orașul din inima Transilvaniei.
Împreună, am creat o Sărbătoare așa cum orașul nostru, comunitatea noastră o merită.
Data Zilelor Clujului va fi anunțată ulterior.

TIFF

Festivalul internațional de film Transilvania (TIFF) este primul festival internațional de film de lungmetraj din România, care se desfășoară anual la Cluj-Napoca. Fondat în 2002 de către Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, TIFF a crescut de la an la an devenind cel mai important eveniment cinematografic din România. Competiția în cadrul TIFF se bazează pe lungmetraje sau scurtmetraje necomerciale produse în special în țările europene. Ediția din anul 2024 se va desfășura între date de 14-23 iunie, biletele și programul la eveniment sunt disponibile pe site-ul tiff.ro

Jazz in the Park

Festivalul de muzică Jazz in the Park, a ajuns pentru a cincea oară în finala European Festival Awards la categoria Best Small Festival, și pentru a doua oară consecutiv în istoria sa de 11 ediții, pe lista finală a primelor 10 festivaluri europene de talie mică în cadrul European Festival Awards, competiție care premiază anual cele mai apreciate festivaluri de pe continent și organizatorii din spatele lor. Organizatorii festivalului pregătesc și în 2024 două evenimente care vor sta sub semnul Jazz in the Park. Astfel, vara va fi deschisă cu Jazz in the Park Competition, care se va desfășura între 5 și 7 iulie, în Parcul Central din Cluj-Napoca “Simion Bărnuțiu”, și care va fi cu acces liber.

Electric Castle

Festivalul care se ține în apropierea Clujului la Bonțida se numără printre cele mai iubite festivaluri la categoria Best Major Festival în cadrul competiției European Festival Awards.  Evenimentul a ajuns anul acesta la a zecea ediție și se va desfășura între 17 – 21 iulie, aici poți consulta programul și artiștii care vor concerta pe domeniul Castelului Banffy de la Bonțida – biletele și programul sunt disponibile pe site-ul electriccastle.ro

Untold

Untold Festival este cel mai mare festival de muzică din România. Acesta se desfășoară în fiecare an pe stadionul Cluj Arena din Cluj Napoca. Ediția de anul acesta va avea loc 8 – 11 august, iar pe scenele din cadrul evenimentului vor urca peste 200 de artiști. Bilete și programul evenimentului poate fi consultat untold.com

Zilele Culturale Maghiare sunt un maraton cultural ce conține sute de evenimente care au loc într-o multitudine de spații dedicate. Vizitatorii festivalului au ocazia anual să vadă multe bogății culturale rareori accesibile, să se întâlnească cu vechi prieteni sau să participe la evenimente dintre cele mai variate. Varietatea evenimentelor dovedește în mod repetat, de la an la an, vitalitatea comunității maghiare.

Sport Festival

Fiecare ediție de festival a fost specială și a avut farmecul ei, însă 2024 a însemnat un record de participanți. Peste 150.000 de copii și adulți au descoperit și s-au bucurat de un întreg univers al sportului, în perioada 1-4 iunie 2023, la Cluj-Napoca. Evenimentul a însemnat activități de inițiere în 26 de sporturi, provocări pe traseul Survivor România, super campioni față în față cu fanii, la Sports Talks, un masterclass dedicat profesioniștilor, crosul Supereroilor, competiții, parada cluburilor sportive, demonstrativul de fotbal al anului, All Stars Romania vs. Galatasaray Legends, concerte și multă distracție!

Vă așteptăm la Cluj-Napoca!