VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
28°C

Oficial am intrat în acea perioadă a anului în care tindem să devenim mai confortabili. Vremea de afară este în schimbare, iar zilele călduroase se împletesc acum cu aerul rece de toamnă, fapt care ne îmbie să scoatem din șifonier puloverele moi în nuanțele pe care însăși natura urmează să și le atribuie. Prin aer parcă plutește deja mirosul dovleacului copt, al ciocolatei calde și a pământului ud dintr-o seară ploioasă pe care o admirăm de pe balcon. Parcă serile devin mai plăcute dacă sunt petrecute acasă, într-un fotoliu confortabil, și lista ar putea continua.

Totuși, cum rămâne cu zilele frumoase de toamnă care nu pot trece fără să vă bucure privirile și simțurile? Ei bine, noi ne-am gândit deja la asta și venim în întâmpinarea dumneavoastră cu o listă de activități de care puteți avea parte în apropierea Clujului, astfel încât să vă puteți petrece timpul liber în natură, chiar și atunci când soarele nu vă mai încălzește obrajii la fel de tare ca și în anotimpul de la care tocmai ce ne-am luat rămas bun.

Pentru început, vă propunem o plimbare în Parcul de Agrement Moara de Vânt. Situat în Sălicea, la aproximativ o distanță de 15/20 de minute cu mașina, Moara de Vânt este locul ideal în care să îți petreci zilele de toamnă, mai ales dacă ești prieten cu animalele sau dacă prin preajma ta se află și un prichindel dornic să descopere lumea. Deschis pe tot parcursul anului, parcul de agrement deține peste 400 de animale din peste 60 de specii. Pentru a vă deschide apetitul spre cunoaștere, vă spunem că aici aveți șansa să mângâiați și să oferiți hrană animalelor chiar din mâna dumneavoastră, iar printre speciile cu care vă veți întâlni se numără cerbi lopatari și carpatini, ponei, măgari, lame, cai, iepurași, dar și maimuțe, papagali, zebre și  cămile.

Rămânem în registrul necuvântătoarelor, iar următorul punct de pe lista noastră este ferma de măgărițe Magic Milk, situat în Cara, la o distanță de aproximativ 30 de minute cu mașina de Cluj. Aici vă veți întâlni cu Ily, fondatoarea Magic Milk, care nu doar că vă va copleși cu spiritul ei entuziast, dar care vă va explica în amănunt despre beneficiile laptelui de măgărițe pe care îl puteți achiziționa chiar de acolo. Mai mult, vă spunem și un secret: În perioada următoare, la Cara, Ily va da starul unui Centru de Terapie cu măgărițe pentru copii, asta pentru că prezența măgărițelor are un efect terapeutic, iar centrul va avea chiar și un restaurant și o terasă unde veți putea petrece timp de calitate. Celor mai curajoși le propunem ca în această toamnă să dea o șansă călăriei. Cum după efort se cere automat și o masă cupioasă, evident că venim și cu recomandări în acest sens.

O locație nouă în care puteți practica călăria se află la Mărișel, la o distanță de aproximativ o oră cu mașina. Tibis Ranch este un centru de Călărie/Echitație și își deschide porțile atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, indiferent de experiența pe care o aveți. Așadar, la Mărișel, pe lângă priveliștea de care aveți parte, aerul de munte și buna dispoziție, aveți acum șansa de a lua parte la experiențe noi, iar alături vă vas ta Tibi care vă garantăm, vă va inspira încredere de la primul zâmbet. Așadar, pe cai!

După timpul petrecut la Tibi’s Ranch, locul ideal pentru a lua masa este tot în Mărișel și poartă numele de Cabana Moților. Cu un decor de poveste, așa cum probabil vă așteptați, și preparate gustoase gătite în mod traditional, Cabana Moților se poate trece pe lista locațiilor care vă vor scoate zilele de toamnă din anonimat. Evident, aveți și posibilitatea de a înopta acolo, dar și de a lua acasă o parte din inima munților, pentru că veți putea achiziona borcane cu gem, sirop sau ceai pregătite chiar în Cămara de la Munte.

Ultima recomandare din această listă rămâne în registrul gastronomic și vă trimite nu departe de Cluj, mai exact în Ciurila, la o distanță de aproximativ 20 de minute cu mașina.

Stâna lui Aidan vă promite o experiență într-un loc magic de relaxare pentru toată familia, mâncare tradițională gătită ca la mama acasă și relaxare cu muzică live, interacțiune cu animalele din grădină și posibilitatea de a rămâne peste noapte. Țineți minte decorul din casa bunicii, mirosul de lemn și gustul pe care îl avea mămăliguța proaspăt luată de pe foc? Dați o fugă până la Stâna lui Aidan, pentru că aveți posibilitatea de a le trăi din nou.

Acestea au fost recomandările noastre pentru zilele libere de toamnă. Tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți ordinea în care doriți să le vizitați, pentru că suntem convinși că nu doriți să vă scape niciuna.

Noi vă dorim să aveți parte de experiențe cât mai plăcute și să vă bucurați de tot ce are toamna mai frumos de oferit.

 

Articol realizat de :
Oana Ratiu (doctorand în cadrul SDCRPP UBB Cluj-Napoca)