VISIT CLUJ
1 € = 4.9488 lei
5°C

Cluj-Napoca este un oraș care își poate însuși multe atribute. Este orașul multiculturalității, al diversității, orașul educației, al distracțiilor, orașul filmelor, al festivalurilor. Însă Cluj-Napoca este și orașul sporturilor. Cu două stadioane impunătoare (Cluj Arena și Stadionul Doctor Constantin Rădulescu), cu o Sală Polivalentă modernă (BT Arena), cu o Sală a Sporturilor cu tradiție (Horia Demian), cu bazine de înot olimpice, cu baze sportive moderne (Gheorgheni și Transilvania), cu terenuri de fotbal, cu săli de sport ale unităților de învățământ, cu parcuri dotate cu aparate de fitness în toate cartierele și multe alte facilități, Clujul este de departe un susținător al sporturilor de toate felurile.

 

Au avut loc la Cluj turnee de tenis mondiale, precum Cupa Davis, Transylvania Open, Winners Open, competiții internaționale de atletism, meciuri de fotbal și de baschet din cupele europene, turnee internaționale de volei, tenis de masă, campionatul european de Taekwon-Do ITF. Pe lângă toate aceste competiții și evenimente de calibru internațional pe care le găzduiește, Cluj-Napoca este singurul oraș din țară care organizează un festival dedicat sportului: Sports Festival.

 

Sports Festival 2023

Ediția din acest an, a 4-a, va avea loc între 1 și 4 iunie. Timp de 4 zile, de la 10,00 la 22,00, copiii și adulții vor putea să își descopere abilitățile sportive și pasiunea pentru sporturi din cele mai diverse, precum: aikido, badminton, baseball, baschet, caiac, cross training, dans, escaladă, fitness, fotbal, gimnastică, golf, handbal, judo, kyokushin, mountain bike, orientare sportivă, rugby, roundnet, schi fond, scrimă, șah, tenis de câmp, teqball, tenis de masă și volei. Cei care doresc, vor putea face un circuit maraton prin toate sporturile deschise spre inițiere. Atracția principală, cred organizatorii, va fi traseul Survivor, destinat celor care vor să-și măsoare forțele asemenea idolilor lor din emisiunea cu același nume. Provocarea este activă în toate zilele de festival.

 

Ce să faci în minivacanța de 1 iunie

Fiecare zi are însă un moment memorabil pentru care merită să te mobilizezi să mergi la Sports Festival:

  • De 1 iunie, organizatorii au pregătit distracții pentru copii în toate zonele din festival, mult fun pe toate aleile – jocurile copilăriei, personaje amuzante, teatru de păpuși PUCK în Parcul Mare, iar seara, la scena principală, va avea loc un concert DJ Project.
  • Pe 2 iunie, are loc demonstrativul de fotbal care îl aduce pe Hagi din nou în teren, alături de coechipierii săi, într-un meci excepțional pe Cluj Arena: România All Stars vs. Galatasaray Legends. Îi vei putea revedea pe Hagi, Popescu, Ilie, Mutu și alte nume de legendă din Naționala României.
  • Pe 3 iunie, Gașca Zurli vine la Sports Festival. Ziua se încheie cu Parada Cluburilor Sportive, un spectacol al universului sportiv cum n-ai mai văzut. Mii de copii care practică sporturi vor defila asemeni sportivilor prezenți la Jocurile Olimpice până la scena Sports Festival.
  • 4 iunie este ziua care începe cu Crosul Super Eroilor, competiția care te provoacă să alergi pentru renovarea maternității Stanca, o cauză inițiată de Sports Festival și Spitale Publice din Bani Privați, unde poți alerga alături de influenceri și legende ale sportului. Și tot în 4 iunie, Ana Maria Mărgean, câștigătoarea Romanii Au Talent și finalista America’s got talent, susține un super moment pe scena sporturilor.

  

Crezi că îți dorești și povești despre sport? În toate cele 4 zile ale festivalului, ai acces la super speakeri în secțiunea Sports Talks care se întâmplă în aer liber, în parcul de lângă hotel Radisson Blu Cluj. Invitați sunt Corina Caragea, Ana Maria Brânza, profesor doctor Daniel David, Mihai Covaliu, Gică Popescu, Elisabeta Lipă, Camelia Potec și alții.

   

Te invităm la Cluj, în orașul sporturilor, în mini-vacanța de 1 iunie!